USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Володимирі-Волинському просять у Міноборони землю для кладовища

18 Серпня 2017 16:26
Депутати Володимир-Волинської міської ради прийняли звернення до Міністра оборони у якому просять передачі у власність територіальної громади міста ті землі оборони, які роками не використовуються, а також 50 гектарів землі під міське кладовище.

В межах міста Володимира-Волинського знаходяться земельні ділянки Міністерства оборони України загальною площею 154,0083 га. З них лише третина протягом останніх 15-ти років використовується для потреб оборони.

Наводиться перелік таких земель. Це зокрема земельна ділянка військового містечка №1 (вул.Ковельська, 265) загальною площею 55,1 га, яка використовується військовою частиною А-1008 частково. Пропонується земельну ділянку орієнтовною площею 18,9 га, яка не використовується, використати під будівництво житла для військовослужбовців та членів їх сімей.

Така ж ситуація і на землях військового містечка №2 (вул. Ковельська, 188А). Частина земельної ділянки орієнтовною площею 20,357 га вільна від забудови і для потреб оборони не використовується.

Крім того, на території міста є земельна ділянка військового містечка №5 (вул. А. Лотоцького, 2), в якому до 2001 року дислокувався танковий полк. Її площа 25,22 га.

«З часу розформування військової частини, земельна ділянка заросла бур¢янами, дикорослими деревами і жодним чином не використовується за цільовим призначенням. Приміщення, які розміщені на них, знаходяться в незадовільному стані», - зазначається у зверненні.

Депутати інформують Міністра оборони, що станом на 20.07.2017 року до міської ради подано 641 заяву про виділення земельних ділянок для будівництва житла учасникам АТО та сім’ям загиблих під час АТО.

Їм вже надано 217 дозволів на розроблення проектів землеустрою, загальною площею 38 га.

Також депутати просять надати згоду на вилучення з постійного користування Міністерства оборони України частини земельної ділянки площею 50 гектарів, в постійне користування комунальному підприємству «Ритуальна служба» для влаштування міського кладовища.

«Земельна ділянка, на якій пропонується облаштувати міське кладовище, є оптимальним варіантом вирішення цієї важливої соціально-значимої проблеми. Дана земельна ділянка, перебуваючи в постійному користуванні в/ч А 2331, жодним чином для потреб оборони не використовується, в тому числі і через свою віддаленість – ділянка знаходиться в крайній південно-західній частині полігону. Крім того, поруч земельної ділянки, яка пропонується до вилучення, знаходяться садівниче товариство «П¢ятиднівське», виробничі приміщення птахофабрики, господарська інфраструктура Комунальне підприємство «Полігон». Ділянка межує з національною автомобільною дорогою державного значення Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне. В безпосередній близькості – озеро Лісне, яке є місцем масового відпочинку жителів міста.

Зазначена ділянка для облаштування міського кладовища знаходиться на відстані 2 км від існуючого, а також в межах досяжності маршрутів міських транспортних засобів. Ця земельна ділянка відповідає санітарним нормам для влаштування кладовища», - йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Яна Показати IP 18 Серпня 2017 17:19
Просять...Тепер вони просять...А перед цими вимагали,шантажували,погрожували і поводили себе як рейдери...Суди,блоковані рахунки...
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 20 Серпня 2017 00:45
КЛАДОВИЩЕ ЗАМИСТЬ ПОЛИГОНУ! ВЛАДА ДАЛА ВСИМ ГАСЛО: ВСИМ НА КЛАДОВИЩЕ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus