USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Володимирі-Волинському знайшли «смачну візитівку міста»

13 Червня 2016 15:53
Під егідою Асоціації кулінарів України 12 червня відбулося міське гастрономічне свято «Смачна візитівка Володимира». Це свято вперше відбувалося у Володимирі-Волинському і його «фішкою» було визначення страви, яка стане гастрономічною родзинкою міста, іншими словами, його «смачною візитівкою», - інформує ВолодимирМедіа.

Організатори заходу подбали, щоб під час свята глядачі та учасники не нудьгували. Для них відбувалися професійні кулінарні майстер-класи, зокрема з приготування фаршированого м´яса на ребрах в овочевому гарнірі із медово-часничним соусом від срібної медалістки Всеукраїнського конкурсу юніорів з кулінарного мистецтва Ольги Куліневич, всіляки конкурси, забави, вікторини аукціони.

Поряд з кулінарним дійством активно «тусувалися» хенд-мейд, книжковий та медовий ярмарки. І діти і дорослі мали нагоду взяти участь у майстер-класах зі скрапбукінгу, виготовлення ляльки-мотанки, розписі імбирного печива, в´язанні гачком. Дітей на святі розважав кумедний клоун, який теж організував свій майстер-клас з виготовлення фігурок і надувних кульок. Була організована також миттєва кулінарна лотерея, де головний приз – вечеря на двох у піцерії – виграла мешканка нашого міста.

Та повернемося до головної «фішки» свята. Отож, того дня свої «смачні візитівки» представило 12 ресторанів та кафе міста. Що стосується назв страв, то можна сказати, що всі учасники добряче скреативили. Був і салат «Екзотика», і тістечко «Княжа корона», і гаряча страва «Гуглі» (прошу не плутати з пошуковиком в інтернеті!), «Завиванець по-володимирськи».

До кожної страви була представлена легенда, а дехто з учасників (ТКЦ «Княгині Ольги») скреативив навіть під час презентації свого кулінарного шедевру.

Для дегустації страв створили дві, так би мовити, команди. Одна складалася із членів поважного журі, інша – з народних дегустаторів. До речі, городяни могли придбати «Сертифікат народного дегустатора» на аукціоні і таким чином зайняти місце в команді народних дегустаторів. Далі розпочалася дегустація блюд.

Конкурсні зразки страв журі оцінювало за критеріями, рекомендованими Всесвітньою асоціацією кулінарних союзів.

Спочатку члени журі відібрали з 12 страв лише п´ять, а далі, порадившись і обговоривши кожну страву з кухарем, який її готував, визначили чотири призових місця. Щодо зауважень членів журі стосовно приготованих страв, то вони здебільшого стосувалися презентації страв, невдалого поєднання продуктів у них, деякі технологічні неточності у приготуванні. Проте, члени журі не скупилися на слова похвали, якщо страва дійсно заслуговувала того.

Отож, у конкурсі «Смачна візитівка Володимира» перше місце дісталося страві «Гуглі», яку представили кухарі кафе «2000». Друге місце – у солодкої «Княжої корони» від кондитерів ТКЦ «Княгині Ольги», третє між собою розділили «М´ясна нарізка» (кафе «Вулик») та «Завиванець по-володимирськи» (ресторан «Дружба». Відзнаку народних дегустаторів «Народне визнання» отримала страва представлена рестораном «Маяк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus