USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

У Володимирі впроваджують програму енергоефективності для ОСББ

3 Серпня 2022 22:32
У Володимирі, попри воєнні дії, за кошти міжнародних партнерів продовжують впроваджувати Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», що дозволить у холодну пору року значно зменшити витрати на оплату за спожитий газ та скоротити обсяги його використання.

Нещодавно перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук в рамках підготовки до опалювального сезону відвідав будинки, у яких тривають роботи з тепломодернізації, повідомили у Володимирській міській раді.

ОСББ “Мрія”, що на вулиці Ковельській, згідно з програмою, минулого року провело низку заходів з утеплення будинків, заміни вікон, дверей, встановлення індивідуального теплового пункту. Цьогоріч мешканці працюють над встановленням давачів регулювання тепла у кожній квартирі та на кожній батареї. Це дасть змогу самостійно встановлювати потрібний температурний режим, а також додатково економити кошти. Мінімальна позначка на лічильнику становить 16 градусів за Цельсієм, але щоб запобігти замерзанню системи, повністю вимкнути опалення у квартирі не вдасться.
На вулиці Сагайдачного тривають роботи з утеплення фасадів та облаштування даху. Попередньо дах накрили ПВХ-мембраною, яка захищатиме будинок від протікань, та додатково утеплили. Також у минулі роки було проведено значну роботу щодо тепломодернізації ОСББ за програмою «Енергодім».
Уже на завершальній стадії роботи з утеплення фасаду одного з будинків ОСББ “Затишок”. Нещодавно там трапилась пожежа, тому частину обгорілої стіни майстри обіцяють замінити найближчим часом.

Мешканці цих будинків розповідають, що завдяки заходам з термомодернізації споживають приблизно удвічі менше тепла і мають удвічі менші платіжки, у порівнянні зі звичайними багатоповерхівками.
Через воєнні дії держава регулює кількість використання природного газу для підприємств, які забезпечують теплопостачання, та зменшує ліміти використання на 10%.

Згідно з програмою, ОСББ бере у банку кредит: 30% оплачує самостійно, 60-70% – покривають міжнародні кошти, а з місцевого бюджету гасяться відсотки за кредитними зобов’язаннями у банку. Частина коштів з міського бюджету вже була цьогоріч виплачена.

“На час воєнного стану свої зобов’язання місто реєструє, і щойно Державна казначейська служба України пропустить, вони будуть сплачені”, – розповідає Ярослав Матвійчук.
Загалом, для підтримки ОСББ, які беруть участь у цій програмі, для погашення відсотків за кредитами у 2022 році укладено 5 договорів на загальну суму 2 млн 169 тис. грн, з яких 897 тис. грн уже було сплачено до початку повномасштабного вторгнення росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus