USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Волиньраді не прийняли зміни до бюджету області

25 Квітня 2014 19:25
Згоди про підтримку рішення про внесення змін до обласного бюджету депутати Волиньради не досягли навіть після майже двогодинної дискусії.

Питання розглядали під час 25-ї сесії облради, що відбулася 25 квітня.

Депутат Борис Загрева пропонував проголосувати за зміни до обласного бюджету лише стосовно соціальних виплат, зокрема, родинам загиблих на Майдані, фінансування лікування тощо. Щодо капітальних видатків, він зазначив, що рішення про правильність виділення коштів спершу повинна перевірити фінінспекція. Так, з його слів, до нього зверталися волиняни, які повідомляли про відкати, корупційні схеми, пов’язані із тендерами. Він закликав колег не голосувати за розподіл 46 мільйонів гривень вільних залишків обласного бюджету між виконавцями робіт, адже половина коштів може піти на відкати. Так, напередодні він просив директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка надіслати йому інформацію стосовно всіх підприємств, для яких передбачене погашення кредиторської заборгованості зі спеціального фонду, але так і не отримав її.

Голова бюджетної комісії облради Анатолій Грицюк зазначив, що в проект рішення члени комісії внесли багато змін, з якими документ внесли на розгляд сесії, і немає підстав сумніватися в тому, що комісія спрацювала непрофесійно. З його слів, не підтримуючи проект рішення, депутати паралізують роботу волинських підприємств. Якщо відбувалися корупційні дії, він вважає, що цим повинні займатися органи прокуратури, а винні відповідатимуть перед суспільством.

Його точку зору підтримав перший заступник голови облради Олександр Пирожик, який повідомив, що всі засідання бюджетної комісії були відкритими, і дискутувати потрібно було під час цих засідань. З його слів, нині капітальні видатки проводять лише після перевірки фінінспекції.

Сергій Слабенко пропонував не фінансувати операції, які держфінінспекція визнає сумнівними. Втім, пропозиція не отримала достатньої кількості голосів.

Проголосувати за зміни до бюджету в повному обсязі за винятком капітальних видатків пропонував депутат Валерій Діброва, але його пропозицію колеги не підтримали.

Депутати підтримали пропозицію Бориса Клімчука, який запропонував фінансування боргових зобов’язань проводити лише після перевірки фінніспекції.

Насамкінець, проект рішення отримав лише 38 голосів депутатів Волиньради, після чого оголосили перерву в роботі сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus