USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Волиньраді затвердили програму відродження історичної Олики

26 Липня 2019 14:03
Відроджувати історико-архітектурну спадщину селища Олика планують у рамках програми, розрахованої на 2019-2024 роки. Водночас, відклали питання будівництва нового корпусу психлікарні в Олиці.

Про це йшлося під час пленарного засідання позачергової 24 сесії Волинської обласної ради 26 липня.

Депутати ухвалили обласну програму відродження історико-архітектурної спадщини селища Олика на 2019-2024 роки.

Загальний обсяг фінансування програми запланований у сумі 1,147 мільярда гривень, з яких 891,605 мільйона – кошти державного бюджету, 22,385 мільйона – обласного бюджету, 55,695 мільйона – місцевих бюджетів, 177,37 мільйона – кошти з інших джерел. Зокрема, у 2019 році з обласного бюджету планують виділити 700 тисяч гривень, у 2020 році – 3,67 мільйона. Волинській ОДА доручили розробити та подати на затвердження Кабінету Міністрів України проєкт державної цільової програми відродження історико-архітектурної спадщини селища Олика Волинської області на 2019-2024 роки.

В результаті виконання заходів програми передбачалося досягнути таких результативних показників:

побудувати:

- нове приміщення нового корпусу Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 смт Олика на 170 ліжко-місць з метою перенесення її з території замку Радзивілів;

- два 8-миквартирні будинки для переселення жителів з історичної частини селища Олика;

- школу та дитячий садок;

здійснити:

- відновлення та реставрацію 11 пам’яток архітектури;

- благоустрій занедбаного кладовища;

- поточний ремонт дороги Дерно-Олика та реставрацію дороги Радзивілівського тракту;

- реконструкцію наявних та будівництво нових очисних споруд;

- розробку п’яти нових туристичних маршрутів, встановлення інформаційних таблиць та знаків, облаштування зони для кемпінгу;

створити:

- інформаційно-туристичний центр;

- сайт «Олика»;

- мережу музейних закладів в смт Олика у відреставрованих пам’ятках архітектури;

розробити бренд Олика та виготовити брендбук.

Депутат Святослав Кравчук зауважив, що програма передбачає побудову нового корпусу лікарні за понад 300 мільйонів, а на його думку, доцільніше розширити існуючу психіатричну лікарню у селі Липини і возити на роботу працівників з Олики. Побудова ж нової лікарні, мовляв, може стати черговим довгобудом, який тягнутимуть багато років. Отже, він пропонував виключити з проєкту програми пункт щодо побудови нового корпусу.

Своєю чергою, директор департаменту економіки та європейської інтеграції ОДА Ігор Чуліпа відзначив, що наразі лікарня є бюджетоутворюючим підприємством для місцевого бюджету Олики, до того ж, з там нараховується 120 працівників, які проживають у селищі.

У підсумку, депутати підтримали проєкт програми зі зміною, яку пропонував Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus