USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинські ліси випустили 80 фазанів

26 Квітня 2019 19:00
У вільне життя у волинських лісах 26 квітня випустили 80 фазанів. З них 30 самців та 50 – самочок. Досі птахи жили у вольєрах на території Звірівського лісомисливського господарства. Ще кілька десятків птахів тут випустили восени, пише Конкурент.

У Звірівське господарство також завезли лань, оленя благородного, яких також будуть випускати.

Фазани, кажуть лісівники, мисливські птахи. Однак вони для Волині новинка. Втім, оскільки зими стали більш помірними та теплими, очікують, що птах приживеться і на заході. Єдина загроза для них – це надто глибокий сніг, коли не буде доступу до їжі. Тож птахів у цей період підгодовуватимуть.
«Наше завдання – збільшити кількість дикої мисливської фауни та її урізноманітнення. Сьогодні випустили 80 фазанів у природу. Природній їхній ареал в Азії. Але добре вони себе ведуть на сході та півдні України. Є початки у Рівненській, Закарпатській, Волинський областях, де вже є вольєрні господарства і згодом випускають у природу. Птахи добре акліматизовуються і себе почувають», - зазначив директор Звірівського лісо-мисливського господарства Сергій Тишковець.
Для мисливців фазан має цінне м’ясо, а з його пір’я роблять прикраси. Втім в найближчі щонайменше чотири роки, полювати на них заборонено. Адже популяція птиці ще надзвичайно мала на Волині. Фактично, це перші пожильці разом із осінньою партією. Планують, аби на одному квадратному кілометрів було до сотні птиць. Однак, це робота на роки. Поки що загалом випустили в природу 120 штук.
Якщо відкинути людей, то у природі їм можуть нашкодити лише лисиці, яструби та шуліки. Втім, кажуть лісівники, це натуральний відбір.

Частина пернатих гине через агресивність представників своєї пташиної сім’ї. Адже з березня по червень у птахів період розмноження і бої за самочок дуже агресивні, каже старший єгер лісогосподарства Мирослав Захарусь.
Тому, наприклад, у вольєрах на частину птахів одягають спеціальний захист, щоб вони не заклювали одне одного.
У таких вольєрах мешкає частина фазанів

Лісівники сподіваються, що птахи спробують плодитися не лише у природніх умовах на волі, а й у вольєрах.
Одна пташка висиджує 8-18 яєць від 21 до 29 днів. Тому тут є окремі «кімнатки», де поселили по три самочки та одного самця. Це природні пропорції для цих птахів у закритих умовах. Назовні вони стають більш моногамні. Поки що пташенят чи кладки лісівники не бачили.
Це самочка-фазан
Це самець-фазан
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Nature Показати IP 26 Квітня 2019 19:23
Приємна новина, гарна трудомістка робота ! Відродження фауни - це благородно і мудро ) Надіюсь, все буде добре
Скептик Показати IP 27 Квітня 2019 05:49
Наші браконьери найбраконьєріші в світі.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus