USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Волинській філармонії обурені словами депутата міськради

28 Квітня 2017 16:40
Обурення з приводу вислову депутата міськради Наталії Бунди про те, що у Луцьку начебто відбуваються лише три високоякісні концерти, які робить не міська влада, а громадські організації, висловили у Волинській обласній філармонії.

Працівники філармонії оприлюднили лист «Про що ще не знає Бунда» після емоційного вислову депутата під час сесії міськради 26 квітня.

«Скільки у Луцьку відбувається високоякісних концертів, музичних концертів, окрім трьох джазових фестивалів, що робить громадська організація? Місто теж повинно в це включатися», - емоційно зазначила Наталія Бунда, наполягаючи на передбаченні 1,2 мільйона гривень на фінансування муніципального хору, який, на її думку, варто створити у Луцьку як комунальне підприємство. Такий хор, зі слів депутата, міг би створювати нові культурні продукти, зокрема, йшлося про якісні концерти, яких, мовляв, майже немає у Луцьку.
Лист Волинської обласної філармонії подано нижче без змін:

«Сумно, що депутат Луцької міської ради Бунда Н.П., яку обрала громада міста Луцька, не дуже переймається духовним життям цієї громади. Її виступ на сесії міської ради 26 квітня свідчить, що її не цікавить духовне життя її виборців. Дивно, що вона не знає, які професійні мистецькі установи працюють і гастролюють в місті Луцьку, які творчі колективи прославляють Луцьк на теренах України. Прикро, що як посадова особа, як депутат і як начебто інтелігентна людина з вищою освітою, пані Бунда Н.П. не побачила великих афіш на фасадах луцьких театрів, Палацу культури, на шпальтах луцьких інтернет-видань, зрештою, на автомобілі «ЛуАЗ» філармонії, який щоденно з 12-ї до 18-ї години стоїть на Театральному майдані з рекламою і продажем квитків на концерти Волинської філармонії сезону 2016/2017 за участю Академічного камерного оркестру «Кантабіле», народної артистки України Зої Комарук, заслуженої артистки України Галини Овсійчук, Національного заслуженого симфонічного оркестру України, Чернігівського симфонічного оркестру філармонії, камерного хору «Лютня Любельська» (Польща), Рівненського камерного хору «Воскресіння», Київського муніципального камерного хору «Хрещатик», Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» лауреатів міжнародних конкурсів солістів-інструменталістів Анни Савицької (Швейцарія), Юлії Ван (Китай), Анни Тополовіч і Ніколо Джоріча (Австрія).

Напевно тільки сліпий не помітив в січні цього року три аншлагових різдвяних концерти Волинського народного хору «Щедрівочка щедрувала…» в приміщенні облмуздрамтеатру! А з Академічним камерним оркестром «Кантабіле» виступили відомі європейські солісти Остап і Ольга Шутки (Львів), Олег Полянський (Німеччина), Назарій Пилатюк (Львів); і це далеко не повний перелік високопрофесійних концертів Волинської обласної філармонії за цей період.

Сенсаціями стали концерти ХІІІ-го музичного фестивалю «Стравінський та Україна», про який теж не знає Бунда Н.П., адже зуміла згадати тільки джазові фестивалі. За останні роки на концертах фестивалю «Стравінський та Україна» в Луцьку виступили десятки професійних музичних колективів та лауреати престижних міжнародних конкурсів з багатьох країн світу. Шанувальники прекрасного змогли побачити знамениті балети «Жар Птиця», «Весна священна», «Пер Г`юнт», побувати на волинських прем`єрах танцювальної кантати «Весіллячко», «Реквієму» та опери-ораторії «Цар Едіп» Ігоря Стравінського під орудою всесвітньо відомого диригента Ігоря Блажкова з Німеччини. Всі названі концерти були аншлаговими.

На превеликий жаль, всі ці музичні, знакові події в культурно-мистецькому житті Луцька, все це духовне багатство пройшли повз увагу депутата міської ради Н.П. Бунди, яка, на диво, ще й колись очолювала відділ туризму і промоції міської ради, і як посадовець, і як фахівець, мала б не тільки знати, відвідувати, але дійсно здійснювати «промоцію» мистецького життя Луцька для гостей, туристів та жителів нашого міста», - йдеться у зверненні, яке підписали директор філармонії Сергій Єфіменко, головний режисер Валентина Москалюк, художній керівник Георгій Максименко та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Вердикт Показати IP 28 Квітня 2017 17:34
Окрім бабла нічого не бачать.
Лучанка Показати IP 28 Квітня 2017 18:24
Так так крім бабла державного і доплат філармонію нічого не цікавить. А самі заробити хоча б на воду в бачку туалета філармонії ви можете? Звикли що їх держава утримувала
Сергій до Лучанка Показати IP 28 Квітня 2017 20:19
Шановна Лучанко! Не полініться, не погребуйте зайти в філармонію (стара автостанція, проспект Волі, 46) і дізнатись в яких умовах працюють артисти, які в них зарплати, про норму 77 концертів на рік кожному колективу, про гастролі по всій Україні, які самі собі фінансуємо, , про автотранспорт, який самі ремонтуємо, про відсутність концертного залу, про більше 100 концертів для сільських дітей, до яких крім філармонії ніхто не доїзджає і ще багато чого корисного Ви дізнаєтесь! Приходьте, якщо Ви - дійсно Лучанка, а не Львівянка, чи Баба Яга, яка, як відомо з старого мультика, завжди ПРОТИ!
Лучанка до Сергій Показати IP 28 Квітня 2017 23:27
Оййй от тільки не скигліть!
Леонід Показати IP 28 Квітня 2017 19:26
Бунда вільна, і в праві тепер казати правду...і каже. і правильно)
огоо до Леонід Показати IP 29 Квітня 2017 19:38
а ви поцікавтеся, коли і на скількох мистецьких заходах була пані... чи бувають депутати, і ті, хто навіть за посадовими обов'яками мали б бути... таке враження, що вони тимчасові (точно знають) і цікавить їх лише одне ---- день-до-вечора-зарплатня йде! і не мінімальна (доречно б було саме на мінімальну всіх слуг присадити, там же кожен далеко не бідаха і почуває себе так, ніби "комп'ютер" винайшов... отаке наплодилося - без мізків, без совісті... тут уже, справді, хто має совість- то тільки її й має... батьки були "заброди", то й "дітки" такі ж... якщо це "правда ро-бунді", то така ж вона і "правда"... до самозречення працють ті, хто життя присвятив мистецтву...а для "слуг" ще й запрошення треба дати, бо воно й квиток не годне купити... тут підсумок один - совок -це діагноз ще не на одне століття...
Колега дыретора Показати IP 28 Квітня 2017 21:21
Фiлармонiя савэтская какофоныя
Теж Ната Показати IP 28 Квітня 2017 21:35
Філармонія це масса чиновників (Утриманців) які сидять на шиях платників податків!!!!! Величезне приміщення в якому лише хор, два квартета, ансамбль "Кантабіле"(йому ріспект на відміну від інших) і декілька пенсіонерів- співаків! Треба розігнати її вже давно!!!! А молодих людей взяти! Як раз із тих громадських організацій!!!!!! Вони ефективність підвищать у 100 разів!!!!!
Тана до Теж Ната Показати IP 28 Квітня 2017 22:41
І запустити туди молодих Олю Полякову, Потапа і Дзідзьо! А заодно такі "чиновники" ще є у всіх загальноосвітніх школах, лікарнях і т.і. Ви притомні?
Ірина до Тана Показати IP 29 Квітня 2017 00:07
Мова йде про молодих перспективних виконавців, яких у Луцьку вистачає. Та на жаль, директор філармонії не є компетентним у посаді, яку займає. Оскільки справи під час його керування, з роками, тільки погіршуються.
Сергій до Ірина Показати IP 29 Квітня 2017 10:54
Молодість, Ірино, - не завжди ознака якості і відповідальності. Ось і Ви - вже не молода! Але ж не стали в своїй професії гіршою? Але, щоб не бути голословною, назвіть хоча б декілька прізвищ молодих і перспективних, які б , на Вашу думку, склали славу філармонії і які , чомусь, не приходять на публічні конкурсні відбори на посади у Волинський хор, квартет, солістів, концертмейстерів філармонії! МОЛОДІСТЬ як і ВРОДА - це тільки ОБІЦЯНКА ЩАСТЯ і УСПІХУ! А як буде насправді покаже ЗРІЛІСТЬ і Ваші здобутки!
Юра до Сергій Показати IP 29 Квітня 2017 13:18
Сергій Іванович, молоді артисти до вас і не прийдуть,тому що,ви їх гнобите психологічно задавлюєте робите їх бездарами.Не можна здійснювати такий тиск на творчих особистостей і ви як музикант повині про це знати!
Ірина до Юра Показати IP 29 Квітня 2017 17:03
Погоджуюся з Вами! Особисто чула як директор спілкується з артистами. Ганьба! Єдина музична організація в Луцьку - звідки масово йдуть молоді перспективні артисти. Хто коли небудь чув чи бачив, як тільки не в Луцьку, щоб художній керівник (на схилі років), маючи диплом диригента втручався у творчий процес вокалістів (займався постановкою голосу,), інструменталістів (розповідаючи нісенітниці про прийоми гри)! Хіба після цього всього можна сказати, що директор при своїй свідомості? Коли це все знає, та одобрює!
Лемко до Ірина Показати IP 29 Квітня 2017 18:04
Молоді приходять і вже артистів із себе корчать. Їм охорону подавай, кланяйся. А як скласти графік репетицій і провести їх хоч по чотири години шість разів на тиждень - то де ж, я артист, вийду на сцену і відразу заспіваю. Заспіває, тільки відразу половина глядачів встане і вийде із залу. Чомусь молоді прирівнюють роботу в філармонії до халтур на весіллі. Із весілля не виженуть, а як відіграють, то різниці нікому немає.
Галя до Ірина Показати IP 29 Квітня 2017 18:57
А я особисто бачила як "молоді перспективні артисти " спочатку такі вдячні , що їх на роботу в філармонію взяли, що їм репертуар підібрали, костюми пошили, артистизму навчили , із публікою познайомили , а потім запізнюватись починають, потім напідпитку приходять, потім відпрошуються по хворобі, а самі по халтурах чешуть, над собою не працюють, а потім художній керівник у всьому винний? Молоді і перспективні!, розберіться спочатку з собою - що вам потрібно : філармонія з високими вимогами і середньою місячною зарплатою чи .ресторан з весіллям без вимог, без вокалу, під фанєру, але з високою зарплатою і без податків?
Діма до Галя Показати IP 1 Травня 2017 13:21
Цей текст адресований артистці розмовного жанру обласноіі філармоніі Оксані Єфіменко!!!
Юрій Андрійович до Юра Показати IP 29 Квітня 2017 22:30
Шановний Юро! Якщо вже по справедливості , так всі люди на Землі - творчі особистості! Але важливо змалечку знати в якій галузі! НЕ МАЄ БЕЗТАЛАННИХ ЛЮДЕЙ, АЛЕ ЛЮДИ, ЯКІ ЗАЙМАЮТЬСЯ НЕ СВОЇМ ДІЛОМ! Багато молодих людей шукають легкий хліб. Їм здається , що вокал - це широка і пряма дорога до успіху на зразок Поплавського. Адже кожна людина може співати, бігати, танцювати і т . і. Але тільки 10 людей з 7 мільярдів співають як Лучано Паваротті, бігають як Усейн Болт, танцюють як Майя Плєсецька. Вокал - це важка щоденна робота десятками років. Хтось є артистом філармонії, але це не ЙОГО талант, хтось має ТАЛАНТ, але має ще більшу ЛІНЬ, хтось має і ТАЛАНТ і ПРАЦЕЛЮБНІСТЬ, але ганьбить це все горілкою, хтось має ТАЛАНТ, але йому важливіші ГРОШІ і він йде на базар, хтось має маленький талант, але клято працює роками і стає міцним середньостатистичним або відомим артистом і успішно працює в колективі до пенсії. А про молодість і перспективність згадують, коли говорять про починаючих слабеньких співаків, коли не залишається ніяких інших аргументів, коли не має головного - ПРАЦІ і ТЕРПІННЯ ! І якщо молоді і перспективні не йдуть в філармонію, значить не хочуть важко працювати за невелику зарплату! І називають це психологічним тиском! Тому, по статистиці половина випускників училищ і університетів міняють професію: вони не хочуть важко працювати за скромну бюджетну зарплату! Шановний ЮРА! Візьміть себе і всіх інших молодих і перспективних і прийдіть в кінці червня на конкурсний відбір, займіть вакантні місця ,наберіться терпіння, підготуйте сольну програму, зберіть повний зал і працюйте на славу Волині!
Юра до Юрій Андрійович Показати IP 30 Квітня 2017 03:55
Не смішить людей, і про це не кому не говоріть. А краще порахувати вам скільки людей від вас пішло бо не змогли працювати з вашим директором! А ті що осталися просто бояться слово сказати.
аяяй до Теж Ната Показати IP 29 Квітня 2017 19:41
коментар було видалено
Ірина Показати IP 28 Квітня 2017 22:15
Насправді, на превеликий жаль, Волинська філармонія дійсно на рівні савдепу - як ззовні, так і зсередини. Шановні, і не потрібно так обурюватися на правду. І писати усілякі дурниці стосовно "високопрофесйного" складу. Єдина розрада - це сприяння в організації (мізерних концертів на рік) приїжджих музикантів. Звичайно пишатися виїзними виступами по селах не доречно, оскільки, в Луцьку на ці концерти "високопрофесійних" музИків ніхто не ходить.
Василь Степанович до Ірина Показати IP 29 Квітня 2017 13:57
Запрошуємо Вас, Іринко, на концерт Волинського народного хору 10 травня в облмуздрамтеатрі , щоб Ви подивилися як "ніхто не ходить" на колектив який працює і по волинськім селам і на гастролях по Україні!
Ірина до Василь Степанович Показати IP 29 Квітня 2017 17:06
Дякую за запрошення! Буду обов'язково!
Костя Показати IP 28 Квітня 2017 23:01
Муниципальный хор - это отличная идея!!!!! И надо же, как нищета из трущеб завелась,ХА-ХА, письмо написали))))). Дешевый спектакль дилетантов!
Чайковський Показати IP 28 Квітня 2017 23:10
Працівники філармонії працюють на шабашках (підробітках) Кого це не влаштовувало - давно звільнились і поміняли місце роботи. А хто залишився - шабашить на інструментах які належать "Волинському хору" за погодження його керівників і діляться з ними усіма "почестями". Пора вже давно перейти їм на самоутримання. Повірте - вони не так погано заробляють.
111 Показати IP 28 Квітня 2017 23:14
От Бунда прийде і буде робити високоякісні концерти.Бо ж вона "професіонал" в культурі!!!! Та й не тільки вона, тепер "професіоналом" може бути будь-хто, аби був горластим. Фаховість зараз не в моді, громадськість рулить!!! Будь-яка ГО краще знає як організувати фестиваль чи концерт, правда рівень таких заходів, як правило, нульовий. Скоро громадськість буде визначати як лікувати ту чи іншу хворобу. Сумно...
Лабух Показати IP 29 Квітня 2017 00:01
Розпустити філармонію а колективи перевести в будинок культури і хай організовують фестивалі і концерти а ще розпустити представників креативщиків з департаменту щоб не путалися і не переводили коштів.
Оксана лучанка Показати IP 29 Квітня 2017 09:42
Мені прикро читати образливі коментарі на працівників культури.Їх писали ті, хто ніколи не стояв на сцені,а сидять піарючись в сесійних залах,вирішуючи долю тих справ,в яких вони некомпитентні. Руйнувати завжди набагато легше,ніж щось створити. Культура завжди дотаційна,бо не хлібом єдиним живе людина.Давйте згадаємо скільки свят в нашому календарі щоденно:день матері,день міста,день людей похилого віку,день...там депутатів чомусь не видно,а наповнюють ці заходи коллективи обласної філармонії та дитача філармонія музичих шкіл міста.Ви думаєте це легко,то станьте на сцену і спробуйте!!!Колись Микола Ярославович,світлої йому памяті,не пропускав жодного концерту, де виступали маленькі талановиті лучани, і казав:"Це і є майбутнє нашого міста".Культура вічна,а ми всі тут до певного часу.
Працівник культури Показати IP 29 Квітня 2017 14:45
Ого-го яка дискусія!!! Справа в тому, що муніципальний хор - це добре, але звідки така впевненість в Бунди, що цей хор буде "високоякісним"? Туди ж прийдуть, а може й не прийдуть працювати на мінімальну зарплату ті ж самі випускники муз. училища, чи інституту мистецтв, з якого виходять ну дуже професійні музиканти, знаючи, хто в цьому закладі викладає, правильніше закладає.... Зі слів Бунди, яка є переїзджою свахою і шукає вигідніше сідельце, ми почули, що культура Луцька є на дуже низькому рівні, при тому що наші колективи визнані і за кордоном. ПАРАДОКС!!! Виникає питання в чому ж заключається якість? Креативність молодої команди департаменту культури ми вже побачили в чому заключається - "В ГРОШАХ і ВИСОКИХ ГОНОРАРАХ, ", А ЯКІСТЬ? ОЦЕ ЗАГАДКА!!! Відповідь на це питання може дати тільки людина мистецтва, а не депутат і її однодумці, які не мають жодного відношення до МУЗИКИ. Не бувавши на концертах міста, вона дала оцінку. Оце професіонал широкого спектру!!!)) Ви чуєте, культурна громадо - СОЛІСТИ, ХОРОВИКИ, ХОРЕОГРАФИ, АКТОРИ, ВЕДУЧІ, РЕЖИСЕРИ І ВСІ, ХТО МАЄ ВІДНОШЕННЯ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ КОНЦЕРТІВ - ВСІ ВИ ПРОФЕСІОНАЛИ НИЗЬКОГО РІВНЯ. Отак-то, дожились. Якщо я не розумію художню картину, я не можу її описати, тому що в цьому напрямі не компетентна. Звідки в цих молодих і креативних людей береться стільки наглості??? Навпаки треба об'єднуватись, згуртовуватись, допомагати один одному і показати всьому світу, що Луцьк - це мистецька сила, а не паплюжити на кожному кроці, а потім ще якийсь рівень вимагати. Після слів Бунди взагалі руки опускаються і немає бажання творити. Дякуємо за підтримку!!!
огоо до Працівник культури Показати IP 29 Квітня 2017 19:55
Працівник культури! підтримую, окрім одного - руки не опускати! думка цієї неосвіченої особи, це не думка фахівця, який розуміє, що значить МИСТЕЦТВО, не людей, які заповнюють зали... "департамент" це взагалі "з боку бантик", єдине, якщо тим працівникам-трудяжкам, які все справді роблять, більша зарплатня, то нехай... у нас мастаки "видумувати" від посад до ...подібного! ...аптек море-люди вмирають, банків океан- люди жевріють (і то ті, що працюють, ви десь таке чули?)...хто дає "розпорядження" робити- отримує найбільше... маразм... Тут теж проситься - той, хто не вміє нічого робити ні головою, ні руками, ні талантом Бог обійшов - керує і приймає рішення, ще й з тою пустою головою "рахуватися" приходиться... Не здаватися!
Роман Показати IP 29 Квітня 2017 21:00
Те що директор філармоніі разом з режисером та художнім керівником написали лист, це не вказує на те що філармонія бере слова образи депутата в свою сторону. А навпаки захищає інтереси не тільки своііх працівників. За 15 років в культурному житті луцька і 10 в житті філармоніі, можу сказати що нічого б не відбувалось без досвідчених музикантів і керівників. Я будучи молодим артистом прийшов в філармонію і зараз не жалію. І бачив таких, які приходили і показували такі амбіцііі ... як перспективні, молоді, креативні і високо-професійні артисти не попадають в ноти і не сприймають критику. Саме з таких шановна пані депутат збирається створювати хор. А можливо з випускників училища чи інституту мистецтв, чи навіть з педагогічного коледжа. А вам відомо що значна маса викладачів в цих навчальних закладах є працівниками ФІЛАРМОНІІ.!!! Жахливо й те, що вИ не знаєте, що без філармонічноіі сцени, озвучення і сприяння в наданні репетаційного преміщення навіть згадані джазові концерти не відбулися б. І не весь список того що є здобутком( матеріальним) за останні роки. Це АВТОБУС- вперше за 20 років. Це СВОЯ СЦЕНА - Взагалі вперше за 75 років. Це професійний звук міжнародного рівня. Це ВИЗНАННЯ АРТИСТІВ за межами Украііни. Звичайно зар.плати не фонтан... Як і у будь якій держ. установі. Але умови праці, та розуміння... Варте уваги. Можу ще багато написати, але тим хто цікавиться краще прийти і переконатись....
Діма до Роман Показати IP 1 Травня 2017 13:05
Добре, що Бунда підняла цю тему, тепер дуже добре видно, хто такий директор філармоніі. Називайтесь своіім ім'ям Сергію, а не під різними лінками. Таку інформацію про автобуси, сцену, професійний звук за 75 років, може знати тільки людина, яка володіє цим всім. Сергію майте совість піднімати тему на рахунок заробітку філармонічних артистів, коли ваша дружиина теж халтурить по весіллях ще й на філармонійській апаратурі(докази є) і в костюмах, які ви іій пошили за державні кошти. Ви взагалі при своіій свідомості? Були такі концерти, коли вся філармонія в неділю працювала на нібито державному концерті в холодному залі, потім виявилось на ваш карман, а ваша кохана на весіллячку работала. Що теж мала зарплата? Не вистачає з найвищою категорією.? Сергію ви хам, брехун, який крім себе, не поважає нікого. Всі все знають і не за горами той момент, коли всі артисти, яких ви ненавидите, повстануть проти вас і прийде кінець вашому правлінню. Думайте, що говорите і як себе поводите. Хороші колективи в філармоніі, а директор нікудишній, Місан був золотим. Думаю, що це питання пора піднімати на рівні обласноіі ради і политите, як Ластівка в драмтеатрі.
Ірина до Діма Показати IP 2 Травня 2017 00:15
Ви праві! На жаль..... ви дійсно праві!
юра до Діма Показати IP 2 Травня 2017 14:38
А Ластівка вдало'' полетів'' Зараз керує в Черкасах театром,А ВОЛИНСЬКИЙ ТЕАТР В Д**І. Не порівнюйте Ластівку-режисера і митця, з Єфименко-кар'єриста і чиновника дешевого пошибу. Такі, як Єфименко, і зжирають таких,як Ластівка.
Роман до Діма Показати IP 3 Травня 2017 09:28
Я Роман Москаленко. Чекаю на зустріч з таким ерудитом щоденно у стінах філармонііі з 9.40. Розкажеш все це в лице директору і працівникам установи.... Слабо?!!!
Петрик до Роман Показати IP 18 Травня 2017 18:28
Не був би ти єдиним професійним контрабасистом у Луцьку, говорив би зовсім по іншому
Ігор михайлович Показати IP 29 Квітня 2017 21:41
Дуже шкода, що сьогодні професійний рівень тих,чи інших концертів оцінюють люди,які не мають ні відповідної освіти, ні конкретного бачення, ні досвіду роботи в галузі культури.Вони думають, що кваліфікаційний рівень спеціаліста за спеціальністю "Міжнародні відносини" можна прирівняти до диплома спеціаліста музичного мистецтва,якому передує 8 років навчання в школі естетичного виховання та 4 роки в училищі ( всього 17-18 років) і вважають,що мають на це право. В 2014 році Наталія Бунда відмовилася підтримати ініціативу одного з депутатів відмінити рішення Виконавчого комітету №244, яке призупинило виплату 20% надбавки за престижність та особливі умови праці педагогічним працівникам осіти,культури та бібліотекарям. Незабаром це незаконне рішення було відмінене, але кошти навчальним закладам не повернули.Ось таке відношення до працівників освіти і культури. Тому не Ій говорити про культуру, та про те,які концерти професійні та високоякісні, бо для цього треба хоча б іх відвідувати. Я абсолютно згідний з тим,що фаховість сьогодні не в моді,громадські організаціі пробують показати своі можливості,але які б не були ці потуги,дуже мало з них можуть досягнути рівня професіоналів. Про філармонію. Протягом року філармонія запропонувала досить багато різних концертів і на різні смаки не дивлячись на іх рентабельність. Чого вартує тільки безкоштовне довезення дітей з віддалених районів області на ці концерти транспортом філармоніі вже декілька років підряд. жителі міста та учні музичних шкіл області та міста мали змогу побувати на концертах виконавців з Украіни та з різних краін світу (Австріі.Китаю.Швейцаріі.Німеччини). На фестивалі "Стравінський та Украіна" були представлені балети ( вперше) при повному залі та з великим успіхом. Крім філармоніі , багато високоякісних та професійних концертів проводиться Палацом культури міста.немає таких свят, де б не були задіяні ці колективи, починаючи від Дня Незалежності і закінчуючи звітними концертами що проходять кожного року при переповнених Окремо хотілоб ся сказати за школи естетичного виховання. Хоч концертна діяльність шкіл не є іх основною роботою, окремі колективи багато років поспіль покладають на себе додаткову роботу і показують іі перед громадскістю міста. Визначною подією в м.Луцьку став концерт підготовлений камерним оркестром " Con moto",Луцькоі музичноі школи №2 та жіночим хором "Gloria" Луцького педагогічного коледжу на якому виконувався твір Д.Перголезі "Stabat mater", присвячений матерям Небесноі сотні. Різдвяні концерти в Соборі Петра і Павла та Палаці культури міста, де вперше виконувалися твори, які ще не звучали в Луцьку. Вечір памяті відомого суспільного діяча Євгена Шимоновича в Соборі Петра І Павла "Музика для Євгена" та багато інших. Тому і не дивно що музична громадськість міста,керівники закладів культури обурені з приводу висловлювання депутата міськоі ради Наталіі Бунди щодо низького рівня концертних заходів що проходять в місті.
1232 Показати IP 2 Травня 2017 14:23
Женіть того москаля Сергія Єфима. Та він довів філармонію до дна-один Волинський хор з репертуаром 25-30 річноі давнини і ''Кантабіле'' з чахликом на чолі...Убожество. А Бунда.....,як пеньок і в мистецтві розуміється,як осел в Талмуді.
Роман Показати IP 3 Травня 2017 09:35
Якщо кого обурює посада директора філармонііі і той хто ііі займає, діє відкритий конкурс на заміщення цієіі посади.пропонуйте своіі кандидатури, і йдіть керуйте... Всі ж такі " мастаки" , тільки писати от легко і обговорювати. А зробити ..... Язикочісачів багато розвилось....
Людмила Показати IP 3 Травня 2017 12:37
Обурює те,що в депутатському корпусі є депутати ( Бунда), які паплюжать те, що ще не продалось,а тримається на ентузіазмі і великій любові людей,відданих мистецтву, які своєю працею прославляють і презентують місто Луцьк як висококультурне місто на теренах України та за кордоном. Обнадіює і радує те, що таких, як Бунда мало. Дякую всім іншим за підтримку культури!
до всіх Показати IP 9 Травня 2017 07:10
дорогі мої! а хто така бунда? хто її обирав? якби не партійні списки, вона була б депутатом? не варто про це прізвище навіь говорити! щодо творчих колективів, які представляють і прославляють наше місто, то їх дуже багато! і це - славні колективи!!! їх творчість ототожнювати з якоюсь бундою( я не знаю, хто це така, знаю тільки, що працює у львові, а депутат в луцьку - ДУРДОМ) не коректно!!!СЛАВА ВОЛИНСЬКИМ МИТЦЯМ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus