USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку може з’явитися муніципальний хор

10 Січня 2017 19:29
У Луцьку хочуть створити муніципальний хор. На це потрібно близько 1,3 мільйона гривень, які планують виділити з бюджету міста.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Як розповів присутнім заслужений діяч мистецтв України, керівник хору «Оранта», ініціатор створення муніципального хору Луцька Василь Мосіюк, у всіх обласних центрах, окрім Волинської та Рівненської областей, є муніципальні хори.

Головною метою діяльності та необхідності створення такого колективу є популяризація української національної музичної культури, пропаганда кращих зразків української національної та світової хорової музики з метою підвищення культурного рівня громадян міста, розвиток професійного вокально-хорового мистецтва для задоволення духовних та естетичних потреб громадян міста, області і України.

Планується, що хор перебуватиме у комунальній власності і матиме 26 бюджетних ставок. Необхідний розмір фінансування становить 1,3 мільйона гривень.

Члени профільної комісії проголосували за те, аби передбачити такі кошти на створення хору, проте остаточне рішення про виділення коштів прийматимуть депутати міськради під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
АС Показати IP 10 Січня 2017 19:42
Ну і грузинів набоерем роботяги вони ніякі ну зато хор буде....
Корінний лучанин Показати IP 10 Січня 2017 21:26
Якщо є хор "ОРАНТА" , то для чого створювати муніципальний хор за рахунок платників податків тих же лучан? Нехай "ОРАНТА" і працює " для задоволення духовних та естетичних потреб громадян міста, області і України." У Луцьку та й на ВОЛИНІ немає СИМФОНІЧНОГО ОРКЕСТРУ, які є в інших обласних центрах!! Оце я вважаю більш АКТУАЛЬНИМ питанням! Є " КАНТАБІЛЕ" з хорошим репертуаром та чудовим виконанням , їх завжди цікаво чути. Очевидно пан Мосіюк хоче працювати на дві ставки.
Любитель хорового ми Показати IP 10 Січня 2017 21:53
У Луцьку є хор "Джерела волині"(керівник Цимбалова-віддана хоровій справі людина)-це готовий муніцципальний хор на громадських засадах. Затвердіть стаквку керівника і баяніста. Це на багато дешевше. Цьому хору треба трішечки підтримки і він буде самий класний на аматорських засадах муніціпальний хор, от побачите.
Анонім Показати IP 11 Січня 2017 00:31
Елеос-колектив з якого варто запрошувати людей. Там точно є достойні для Муніципального хору.
шанувальник Показати IP 11 Січня 2017 08:59
Люди добрі! Якщо ви не розбираєтесь в музиці, то краще не пишіть дурниць. Які "Джерела Волині", який " Елеос"? А якщо когось влаштовує хор "Оранта", то профінансуйте її, бо безкоштовно в цьому світі нічого не буває...
Лучанин Показати IP 11 Січня 2017 09:24
Оранта 25 років безкоштовно виступає на всіх концертних площадках. Оранта 25 років представляє Луцьк, Волинь на національних та міжнародних хорових конкурсах. і це завжди перемоги. Чи знає про це той корінний лучанин? якби Оранта стала муніципальним хором - це було б чудово. але якщо це буде не Оранта - це теж добре. Мойсіюк - хормейстер від Бога. це жива легенда. ми, лучани маємо гордитись такими як він. і хай йому все вдасться. Бо ж то для нас в першу чергу, для лучан, для нашого міста.
Анонім Показати IP 11 Січня 2017 11:21
це щоб було кому на місцевих корпоративах співати оди місцевим олігархам ? от як буде муніципальний хор, ото заживемо !!!!!!!! ДЕБ"ЛИ
Ольга Показати IP 11 Січня 2017 15:35
Шановані лучани, ті які пишуть всяку дурню про те що "хор не треба, гроші на щось інше дайте, нащо та музика?" Цивілізація починається з культури. А ті, яким не треба культури - все з вами ясно. Про які моральні принципи мова в принципі йде. Ходіть до церкви і моліться. Можливо станете трохи добріші. Мир вам!
аноным Показати IP 12 Січня 2017 09:51
нашо той хор кому він треба? ще й на бюджетній ставці. Чиновників розважати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus