USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Волинській ОДА – проти збільшення кількості громадських рад

20 Листопада 2014 15:15
Позицію керівництва облдержадміністрації щодо можливості створення громадських рад при управліннях ОДА озвучив керівник апарату Волинської облдержадміністрації Дмитро Дубняк.

Про це йшлося під час першого регіонального форуму інститутів громадянського суспільства, що відбувся 20 листопада у Луцьку.

Представник громадської ради при ОДА Богдана Стельмах зауважила, що громадські організації неодноразово порушували питання про необхідність створення громадських рад при управліннях, до прикладу, освіти, соціального захисту тощо. Вона запитала учасників форуму, чи варто ініціювати створення таких рад, чи усе ж варто обмежитися громадськими радами, що існують при органах державної влади, але створювати відповідні комісії. Так, вона нагадала, що у складі громадської ради при облдержадміністрації створені комісії, що спеціалізуються на розгляді певних питань. Втім, громадські організації стверджують, що цього недостатньо і повинні існувати громадські ради при управліннях.

Громадський діяч Дмитро Безвербний, член громадської ради при ОДА, запропонував створити громадську ради при управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту, адже такої немає взагалі. До її діяльності, з його слів, можна залучити громадських активістів з районів області.

На це керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк зауважив: «Я прокоментую щодо громадських рад при управліннях, відділах та департаментах – їх не буде. У вас є комісія з питань молодіжної політики та спорту і Ви, Дмитре, її голова. Тому просто залучайте в свою раду більше людей, але зрозумійте нас: є громадська рада при облдержадміністрації, через неї здійснюється координація. Потім буде ще одна громадська рада, потім третя, п’ята, десята…»

Він закликав активіста розвивати ту громадську раду, у складі якої він працює, а при кожному з управлінь такі органи громадського контролю, мовляв, не створюватимуть.

Богдана Стельмах зауважила, що у громадській раді при ОДА є 67 членів, однак це ще не все громадянське суспільство, і якщо це суспільство обґрунтує необхідність створення рад при управліннях, органи влади повинні йти назустріч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
море Показати IP 20 Листопада 2014 15:17
А шо робит там депутат? Придумує кого розвести на бабло?
ДУК Показати IP 20 Листопада 2014 15:38
Дубняк умняха!!!, цих лизоблюдів в стойло поставив, суки йдіть допомагайте війні, а пробуйте деребанити!!!!!!!!
www Показати IP 20 Листопада 2014 16:23
Це вже верх безглуздя!!! Вже скоро при кожному кабінеті в ОДА буде громадська рада!:) А таким "діячам" як Стельмах, Доманська, Шелеп... вже давно нема чим зайнятися сидячи на грошах США та ЄС. P.S. А цього Дубняка ще довго будуть терпіти в стінах ОДА?!
член громадської рад Показати IP 20 Листопада 2014 16:44
Дубняк нікого не має права «ставити в стойло». Громадська рада створена, погоджена з ОДА і чиновник має право тихо сидіти на її засіданні в якості «весільного генерала» і сопіти в три дірки. В протилежному випадку це не громадська рада. Цікаво, там сидить стільки розумних людей, але ніхто йому не закрив ляпом рот. З іншої сторони, Дубняк зовсім не володіє ситуацією і йому, йдучи на такі збори, варто було б готуватись. У першій інформації видання є слова: «Те, що громадянське суспільство відіграло важливу роль під час Революції Гідності, визнав керівник апарату ОДА Дмитро Дубняк.». Мушу повідомити чиновнику, що за даними досліджень Фонду «Демократичні ініціативи ім.. Ілька Кучеріва» (директор – Ірина Бекешкіна), - абсолютна більшість учасників майдану (92%) не належала ні до яких партій, ні до громадських організацій і рухів: членами партій з присутніх на Майдані були 4%, 3,5% належать до громадських організацій і 1% - до громадських рухів». Це відповідь на те, що дубняк нічого не знає і навіть не здогадується, що в Україні ще немає громадянського суспільства. В цьому повідомленні ВН є цитата чиновника: «Я прокоментую щодо громадських рад при управліннях, відділах та департаментах – їх не буде. У вас є комісія з питань молодіжної політики та спорту і Ви, Дмитре, її голова». Я теж проти безлічі громадських рад при комусь чи при чомусь, але чиновник суперечить сам собі. У першому випадку - «важлива роль громадянського суспільства», у другому – чиновник проти того, що говорить в першому. Колізія: стій там, але ходи сюди.
радник до член громадської рад Показати IP 20 Листопада 2014 20:19
Да ви теж заговорились!:) "...більшість учасників майдану (92%) не належала ні до яких партій". То чому здобутками Майдану користуються одні партійці і різні громадські ради і подібні дописувачі, які досягли мети - безглуздо і безграмотно засідають у залах ОДА!:) Ви подивіться на склад тієї "ради" і відразу все стає зрозумілим!!!
Громадянин Показати IP 20 Листопада 2014 16:56
Люди добрі, а хто такий Дубняк-хлопчик на побігушках був в ОДА у свій час, революції допомогли-вліз в останній вагон і радіє-але всьому безглуздю час приходить, бо якщо такі умніки керують, то Україні звіздєц!
факт до Громадянин Показати IP 20 Листопада 2014 20:13
Дубняка майже за руку привів Пустовіт бо свій партієць як і Козюпу! Пустовіта пійшли, питання - що досі в ОДА робить Дубняк, Козюпа, Чубара??? Чи за пару місяців "правління" Пустовіта ці особи стали ох...ми спеціалістами? Чи ОДА перетворилась у біржу праці для "приближених" людей? Хто припинить це свавілля???!!! Да таке собі навіть люди "старої" влади не дозволяли!!!
Анонім до факт Показати IP 20 Листопада 2014 20:16
А Дімасік до приходу в ОДА худішим був!:)))
обс Показати IP 20 Листопада 2014 17:03
громадські ради будуть тиснути на керівників при прийнятті тих чи інших рішень,акуратно толерантно тиснути, але відповідати за ці рішення вони не будуть - вся відповідальність на керівниках
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 17:39
Колисник знову у влади???
38 Показати IP 20 Листопада 2014 20:36
Дубняк вів себе так, як Дільов дозволяв.
37 Показати IP 20 Листопада 2014 23:43
А хто такий дильов щоб дозволяти ? Він шістка , яка перед кожним спину гне. Пустовіт не працевлаштував надіється на Гунчика.
справедливий Показати IP 21 Листопада 2014 09:04
скільки можна прогинатись нехай адміністрація прогинається перед громадою а дубняк нехай і де за проданим мазутом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus