USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Форум громадських активістів – вперше у Луцьку

20 Листопада 2014 12:16
Представники понад півсотні громадських організацій зібралися у рамках форуму у Луцьку.

Перший регіональний форум інститутів громадянського суспільства відбувається 20 листопада у Луцьку. Участь у ньому беруть 57 громадських організацій, серед яких 18 регіональних.

Голова громадської ради при облдержадміністрації Ігор Дильов висловив сподівання, що інститути громадянського суспільства знайдуть між собою порозуміння і завдяки цьому вдасться змінити те, що багатьом наболіло. Він наголосив, що оскільки чимало громадських активістів долучилися до подій на Майдані, багато хто поклав своє життя, тому зупинятися на досягнутому не можна. З його слів, в авангарді руху змін повинні бути громадські діячі. Ігор Дильов сподівається, що форум започаткує цей рух на Волині.
Те, що громадянське суспільство відіграло важливу роль під час Революції Гідності, визнав керівник апарату ОДА Дмитро Дубняк. Він запевнив, що облдержадміністрація співпрацює з громадською радою, яка відіграє важливу роль під час обговорень консультацій, засідань комісій тощо.

Радник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зауважив, що сьогодні роль громадянського суспільства є визначальною як у кадрових, так і в соціально-економічних процесах.

З його слів, голова ОДА поставив завдання максимально відкрито і прозоро декларувати свої кроки у співпраці з громадськими інституціями.

Радник голови облради Анатолій Бубенщиков зазначив, що минув час «аморфних утворень-грантоїдів, які називали себе громадськими організаціями», натомість настав час справжніх дієвих громадських організацій. Він наголосив, що головне, аби після форуму громадські структури Волині стали важелями впливу на усі суспільні процеси.

Представник громадської ради при облдержадміністрації Богдана Стельмах зазначила, що форум не даремно відбувається напередодні Революції Гідності, адже саме під час революційних подій багато громадян усвідомили себе частиною нації. Скептики, які вважали, що громада не може здійснити радикальні зміни в суспільстві, мовляв, вже переоцінили своє ставлення.
Водночас, вона звернула увагу на досі невирішені проблеми українського суспільства, насамперед, корупцію. Зі слів Богдани Стельмах, до 90% українців не вважають корупцію ганебним явищем. Вона наголосила, що корупція – не лише зловживання високопосадовців, а й хабарництво у навчальних та лікарських закладах тощо.

З її слів, тим, хто каже, що після Революції Гідності позитивні зміни не відбулися, потрібно пам’ятати, що ці зміни залежать від кожного – потрібно не давати та не брати хабарі.

Коментуючи слова Анатолія Бубенщикова про «грантоїдські організації, що мають відійти у минуле», Богдана Стельмах зауважила, що це нехороше порівняння. Так, найбільше коштів іноземних фондів отримали не громадські структури, а Уряд та органи влади, і невідомо, куди ці кошти були використані.

З її слів, оскільки держава не зацікавлена, щоб відбувалися процеси моніторингу та контролю у сфері бюджету. Громадські організації потребують ресурсів для такої діяльності, тож їм доводиться залучати допомогу іноземних фондів.

«В новій Україні ми повинні виходити на нові умови співпраці, аби органи влади не сприймали громадські організації як гранітоїдів, а громадські організації не сприймали органи влади як супротивників», - підсумувала Богдана Стельмах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Біда освіті Показати IP 20 Листопада 2014 12:34
Риба починає гнити з голови. Чому досі не відбулись слухання начальника управління освіти Загреви В.Я. Нехай задекларує усі свої статки. Про який громадський контроль іде мова, коли людина за хабарі була призначена на посаду і всі мовчать ніби так має бути. Ви ще гірші за ту владу, бо вони хоча б не говорили, що дуже праведні, а Ви...?
белое крыло Показати IP 20 Листопада 2014 13:48
коментар було видалено
сусід Показати IP 20 Листопада 2014 14:05
Що там той пройдисвіт Дильв робить ? Що воно всілося ще й в центрі столу ? Він жеж ні вчому не розбирається цей член політичної партії Сильна Україна.
Спостерігач Показати IP 20 Листопада 2014 17:10
Якщо вже освітою керують люди які все життя крали, брехали, то яке майбутнє може бути в тої освіти Волині. Тільки послухати ту Загреву який "брєд" вона несе на нарадах, які організовує для того щоб звести рахунки з кимось із "неугодних". Як обласна влада може працювати, коли один із структуриних підрозділів очолює оте недолуге Загрево, а у іншого - управління молоді та спорту взагалі немає керівника 7 місяців.
w Показати IP 20 Листопада 2014 18:40
кто избрал эту громадську раду ? кого представляет ? самих себя ? они там по принципу - БО БУЛИ ТАКІ ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ! а люди ? громада об этих деятелях и не слышыла ! вот и попали в громадську раду "чечолины"
Cвідок Показати IP 20 Листопада 2014 21:35
і які результати цього форуму??? Ні, серйозно??? бла-, бла-, бла-..... а результат таков - барига, Дубняк із "Луцьктепло", феміністка Ярош, яка нічого не має спільного із Дмитром.... ну, і кунечно.... бла-, бла-, бла-----......
123 Показати IP 21 Листопада 2014 08:36
я не бачу жодного активіста))) одні писимісти сидять)
АТО Показати IP 21 Листопада 2014 09:59
АЛЕ Й МОРДИ ЖИРНІ У ЦИХ АКТИВІСТІВ ,МАБУТЬ ВІД ПЕРЕЖИВАНЬ ЗА КРАЇНУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus