USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Волинській ОДА відкидають звинувачення волонтерів

1 Січня 2015 12:05
Волинські чиновники не спромоглися знайти транспорт для перевезення звільнених із полону бійців. Таку заяву зробила волонтер із Володимира-Волинського Наталія Боярина, а відповідне відео днями оприлюднили на інтернет-ресурсах Волині.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 26 грудня з полону бойовиків звільнили 146 українців, наступного дня звільнили ще вісьмох. Серед звільнених військовополонених був 21 боєць колишньої 51 бригади.

Так, за транспортні послуги Володимир-Волинського АТП у активістки Наталії Боярин, з її слів, запросили 28 тисяч гривень. Міноборони пообіцяло вирішити питання довезення визволених з полону волинян безплатно, але через два дні. Звісно, для військовослужбовців, які пробули в полоні близько чотирьох місяців, це не так довго, як для їхніх рідних, які з нетерпінням чекали синів, братів, чоловіків і батьків вдома. Натомість, чи не всі міністри сфотографувалися з хлопцями, на в’їзді в Луцьк їх зустрічали перші особи міста і області. Так, волинські чиновники змогли хіба що вийти зустріти у Луцьку звільнених бійців.

Тому волонтери і заявили, що влада не спромоглася забезпечити своєчасний доїзд звільнених з полонену волинян додому.

І ось у Волинській ОДА опублікували офіційну версію тогочасних подій без змін:

«Зважаючи на те, що свобода слова є одним із найважливіших інститутів демократії, який передбачає абсолютно об’єктивне інформування громадськості, зокрема й щодо дій виконавчої влади, вважаємо за потрібне повідомити: інформація не відповідає дійсності, а відтак публічні закиди волонтера не мають реального підґрунтя.

Нагадаємо, 27 грудня 2014 року із сепаратистського полону було звільнено 145 українських військових. 21 із них – волинянин. Аби хлопці дісталися додому чимало зробили волонтери. Саме вони 24 грудня звернулася до облдержадміністрації, аби представники виконавчої влади області допомогли з транспортом.

- Того ж дня працівники департаменту інфраструктури облдержадміністрації знайшли автобус, – вводить у курс справи директор департаменту Іван Мирка. – Запланували й погодили з волонтерами час виїзду – 22 год. Одначе невдовзі транспортне питання знову постало гостро: перевізник повідомив про технічні несправності. Працівники департаменту оперативно підшукали інший варіант. Автобус мав виїхати о 23-й годині й прямувати до Харкова, але рейс довелося відміняти, адже стало відомо, що хлопців доправлять до Львова. Відтак домовилися із волонтерами, що вранці транспорт рушить до Міста Лева.

На ранок стало відомо: звільнених із полону слід забирати зі столиці й волонтери везтимуть їх київським транспортом, що цілком логічно, адже витрати на паливо будуть значно меншими.

Уночі герої-волиняни прибули на малу Батьківщину. На в’їзді до Луцька їх зустріли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, його радник Борис Кондратюк, Луцький міський голова Микола Романюк, місцеві волонтери, рідні та близькі вояків, а також небайдужі волиняни. Варто зауважити, що попрацювати волонтерами довелося й чиновникам, аби віднайти 3,5 тисячі гривень на пальне. До речі, кошти було передано Наталії Бояриній, щойно завершилася коротка церемонія зустрічі вояків. Одначе цей факт чомусь не став надбанням громадськості. Натомість владу звинуватили у абсолютній бездіяльності.

Певно, принагідно слід наголосити, що упродовж 2014 року за сприяння представників виконавчої гілки влади в області було організовано більше шести десятків рейсів, якими перевозили військових, поранених, тіла загиблих, родичів загиблих тощо», - йдеться в офіційному повідомленні облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus