USD 39.80 40.18
  • USD 39.80 40.18
  • EUR 39.90 40.18
  • PLN 9.86 10.00

У Волинського обласного центру крові буде новий керівник. Хто ним може стати

12 Листопада 2023 17:40
Члени постійної депутатської комісії Волинської обласної з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства одноголосно схвалили кандидатури переможців конкурсів Юрія Кременця на посаду директора КП «Волинський обласний центр крові» та Тетяну Самчук на посаду керівника обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики. Також вони рекомендували депутатам під час сесії підтримати цей проєкт рішення і укласти з претендентами контракти терміном на 5 років.

Про це йшлося під час засідання профільної комісії облради. Участь у її роботі взяли також заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, заступник керівника її виконавчого апарату Юрій Ройко, очільники структурних підрозділів ОВА, а також керівники окремих комунальних закладів медичного і соціального спрямування.

Депутати також заслухали інформацію про роботу обласного центру служби крові, проаналізувавши виробничу, фінансову діяльність і перспективи розвитку комунального закладу.

Читати ще: Як стати донором крові: власний досвід. Репортаж з Волинського центру крові

Крім того, члени комісії затвердили звіт керівника Олицького психоневрологічного інтернату Сергія Кучера. Директор інтернату серед іншого доповів, що зауваження депутатської комісії, озвучені під час візиту до соціальної установи, усунено: відремонтовано приміщення пральні, замінено старі машини, невдовзі з’явиться і сушарка, облаштовано простір для дозвілля підопічних, закуплено меблі у житлові кімнати, наступного року розпочнуть оновлювати і лазню.

Свій звіт директорка Луцького геріатричного пансіонату Алла Гнатюк мала змогу проілюструвати наочно, оскільки члени комісії приїхали до закладу. Вона розповіла про контингент підопічних, а їх тут - понад 180, показала умови проживання, зауваживши, що персонал намагається відтворити максимально родинну атмосферу. Але особливо детально керівниця зосередилася на послугах, які надають в соціальній установі. Крім різноманітного і змістовного дозвілля за інтересами тутешні мешканці мають належний медичний супровід, крім цього влітку в пансіонаті відкрили відділення з різними видами фізичної і психологічної реабілітації, є юридичне консультування, можливості для творчості і задоволення духовних потреб, а також ритуальна кімната. Алла Гнатюк запевнила, що немає завдань, з якими колектив би не впорався. Єдина проблема, на яку вказує, це брак персоналу через низький рівень оплати праці, однак, запевняє, на якість догляду за підопічними це не впливає. Звіт керівниці пансіонату члени комісії одноголосно затвердили із позитивною оцінкою.

Відвідали депутати і обласну психіатричну лікарню. Віднедавна вона функціонує в об’єднаному з центром терапії залежностей конгломераті і під управлінням нового керівника Сергія Дудки.

Сергій Дудка розповів, що від початку великої війни обидва підрозділи перевантажені пацієнтами, третина з яких – це військовослужбовці. І якщо у наркологічному центрі крім аварійного укриття, на відновлення якого потрібно щонайменше 20 мільйонів гривень, більше проблем немає, то у психіатричній лікарні значно більше нагальних потреб. Найперше стосуються вони умов перебування пацієнтів. Будівля не знала ремонту з 70-х років: діряві дахи, трухляві вікна, зношена дерев’яна підлога, тиснява – в окремих відділеннях у палатах по 19-ро хворих. Виконувач обов’язки керівника розповів, що зараз за власні кошти лікарні ведеться реконструкція лише одного з 11 відділень, а також завершуються аварійні роботи галереї-переходу за рахунок обласного бюджету, є домовленості з благодійними організаціями про поновлення лікарняних меблів, розчистили від сухостою та аварійних дерев територію, приводиться до ладу котельне господарство. Сергій Дудка зауважив, що є чимало планів з поліпшення умов та підвищення якості надання послуг пацієнтам, але їхня реалізація ускладнюється обмеженням фінансування, та все ж обіцяє не припиняти зусиль задля досягнення мети. Інша болюча проблема – це брак лікарських кадрів.

Очільниця депутатської комісії Ірина Горавська зауважила, що значною мірою така ситуація – це наслідок тривалого періоду залишкової уваги до психіатричного профілю вітчизняної системи охорони здоров’я і висловила сподівання, що вектор пріоритетів зміниться. Також депутати зобов’язалися докласти максимум зусиль, аби поліпшити ситуацію в обласній психіатричній лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus