USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинському селі облаштували дитячий майданчик

13 Квітня 2017 08:14
У невеличкому селі Башова, що у Рожищенському районі, з ініціативи батьків та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» облаштували дитячий майданчик.

Про це повідоляє прес-служба Фонду.

«Бажання громади – закон для сільського голови» - саме за таким принципом працює очільник громади села Копачівка Олександр Совтис. До цієї сільської ради належать іще п’ять населених пунктів. Серед них – і невеличке село Башова, розташоване за чотири кілометри від траси «Ковель-Ягодин».

«Башова хоч і маленьке село, але там живуть активні люди. Вони бачили, що в сусідніх селах з’явилися дитячі майданчики. У Башовій чимало молодих родин, в яких підростають 30 діток дошкільного віку і 20 школярів. Оскільки в селі нема ані школи, ані дитсадка, ініціативні батьки вирішили облаштувати на подвір’ї клубу дитячий майданчик. Звернулися в сільську раду, ми підтримали таку ідею. Адже бажання громади» – закон для сільського голови, – каже очільник місцевої сільради Олександр Совтис.

Батьки подали на розгляд у рожищенське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» проект «Дитячий ігровий майданчик». Голова ініціативної групи, член партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Зінюк не приховує: не всі вірили, що задум пощастить втілити у життя.

«Серед односельчан були різні настрої. Дехто сумнівався, але більшість, особливо молодь, були певні в позитивному результаті. Адже ми робили майданчик заради дітей. Тому люди відгукнулися й долучилися до проекту. Тепер цей сучасний ігровий майданчик – окраса нашого села», – тішиться Ірина Зінюк.

У першій половині дня на майданчику граються дошкільнята. А коли після уроків шкільний автобус привозить додому школярів, гамору біля клубу додається. А вже увечері до гойдалок та гірки виходять молоді мами з немовлятами у візочках.

Мама двох донечок Катерина Квасова каже: тут постійно лунають дитячі голоси і сміх. Дорослі дуже раді, що тепер їхні малюки граються в безпечному місці. Адже майданчик обгороджений, а для повної безпеки діток навіть зрізали старі дерева. Пеньки розфарбували й перетворили на зручні стилізовані стільці.

«Наше село маленьке, але ми стараємося, щоб тут вирувало життя, – каже Ірина Зінюк, завідувачка сільського клубу. – Єдиний заклад, де ми проводимо масові заходи, – це наш клуб. Тут молодь грає у теніс, тут проводить репетиції вокальний аматорський жіночий колектив «Полісяночка». Зараз думаємо над тим, як організувати дозвілля дітей. Але спочатку нам треба перекрити дах і зробити капітальний ремонт у клубі. Тож плануємо брати участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Бо самотужки громада не зможе облагородити сільський заклад культури».

Керівник рожищенського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Веремчук зазначила: у Фонді не лише надають фінансову допомогу ініціативним громадам, а й підтримують їхні ідеї. Адже тільки разом можна сміливо рухатися вперед.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus