USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських енергетиків масово викрадають трансформаторну оливу

31 Липня 2018 12:42
На численні випадки крадіжок дротів та непоодинокі факти зливу оливи з трансформаторів нарікають у ПрАТ «Волиньобленерго».

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 31 липня.

Як повідомив генеральний директор ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Купчак, зловмисники викрадають і дроти під напругою, і опори, а також злили приблизно чотири тонни оливи з трансформаторів електропідстанцій. Слідство триває і зловмисників наразі не знайшли. Оливу, з його слів, можуть використовувати бурштиношукачі, її змішують з паливом і під час сільськогосподарських робіт. У Старій Вижівці нещодавно з 10 підстанцій злили 2,5 тонни оливи. Це погано тим, що крадіжку виявляють лише за три дні, коли згорає трансформатор, відповідно, без електрики лишаються населені пункти. Отже, збитки полягають не тільки у втраті оливи, а й у відновленні трансформатора. Навіть у центрі села місцеві мешканці дозволяють невстановленим особам зливати оливу з трансформаторів.

«Яка в селі може бути невстановлена особа? Всі знають. Їдьте в село і виключайте світло тоді», - зауважив на це голова ОДА Олександр Савченко.

Володимир Купчак відповів, що електропостачання зобов’язані відновлювати відповідно до законодавства.

«Ще ані разу такі випадки не розглядали. В селі у пунктах прийому металу все лежить, і показово нікого не покарали, ані дільничного поліцейського, ані приймальника. Ми нічого не робимо», - відзначив голова ОДА щодо крадіжок металу.

Гендиректор «Волиньобленерго» запевнив, що особисто звертався до очільника Нацполіції Волині Петра Шпиги і не виключено, що у бандах, які здійснюють крадіжки, задіяні енергетики, адже лише професіонали можуть зливати оливу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ковельське бидло Показати IP 31 Липня 2018 12:48
Все нормально!
Волинянин Показати IP 31 Липня 2018 13:29
У Зміїнці теж була така проблема, злили оливу і село майже тиждень без світла було, і згоден, що людина без особливих знань навіть підійти боїться, певно самі ресовці і крадуть, хтось з них. Люди, ловіть самі і бийте злодіїв!!!
АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Липня 2018 13:52
От вам чергова перемога майдану, браття!
123 до АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Липня 2018 14:26
До чого тут Майдан (Революція гідності)? Або бот, який свідомо маніпулює поняттями, або ватник... хоча одне від іншого не далеко втікло.
АНАТОЛЬ_ до 123 Показати IP 31 Липня 2018 15:24
Назови шо добре для людей стало пiсля пiсля майдану. Не для мильярдерiв, а для людей! А вата то ти сам, коли за правду починаеш оскорбляти
Є варіант Показати IP 31 Липня 2018 17:03
Не треба нюні розпускати і до оливи майдан ліпити. Скрізь були, є і будуть нормальні і будуть скрізь брехливі. Якби котрихось не було то ми би жили в утопії (можливо і брехливій бо не знали б іншого). Як приклад, ви можете переконати ваших прабабусь (в ідеалі комсомольських активісток), що вони жили в радянські часи і що їх життя було марним бо то була тюрма народів, а? Вивчіть досвід Кіровоградобленерго (ще не перейменовано). Також шукайте тих хто споживає багато електроенергії - майнерів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus