USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Волинянам пропонують винагороду за інформацію про викрадачів мастила

15 Липня 2016 12:36
Останнім часом у Волинській області суттєво почастішали крадіжки трансформаторної оливи. ПАТ «Волиньобленерго» обіцяє кожному, хто має достовірну інформацію щодо крадіжок, винагороду та анонімність.

Про це повідомили у прес-центрі ПАТ «Волиньобленерго».

Окрім збитків для товариства, через крадіжки оливи виходять із ладу трансформаторні підстанції. Тоді цілі населені пункти залишаються без електропостачання, а без електроенергії телевізор уже не подивишся після довгого і виснажливого робочого дня. Прати доведеться давнім способом – вручну, а не пральною машиною. Розряджений мобільний телефон стає деталлю інтер’єру, а не зручним способом зв’язку. Про новини у світі не дізнатися з інтернету, адже без електроенергії комп’ютер не працює. Якщо сім’я користується електроплитою, обід їстиме холодний... Так волиняни потерпають від надто охочих до «легких заробітків» крадіїв, які позбавляють їх блага цивілізації – електроенергії.

Цьогоріч зловмисники безкарно злили більш як п’ять тонн оливи із трансформаторних підстанцій, викрали опори ліній електропередач, траверси, ізолятори, електричні проводи тощо. ПАТ «Волиньобленерго» скерувало 55 повідомлень до Національної поліції, але без допомоги свідомих громадян затримати викрадачів проблемно. Ускладнює ситуацію те, що під час слідчих дій не виявлено свідків принаймні однієї крадіжки. Проте складно уявити, що у селі, де і муха не пролетить непоміченою, місцеві не здогадуються, хто ласий до дармових заробітків.

Вочевидь злодії виходять на промисел добре підготовленими, адже щоб вивезти злиту оливу, потрібно мати велику цистерну і автомобіль. А щоб зірвати пробку із трансформатора, без болгарки годі обійтися. Як працює цей інструмент чи навіть звичайна пилка, у нічній тиші складно не почути. Проте селяни зазвичай стверджують, що «нікого не бачили, нічого не чули».

Тож нагадуємо, після крадіжки мастила трансформаторні підстанції виходять із ладу, горить обмотка, відповідно населений пункт залишається без світла. Адже олива охолоджує і забезпечує безперебійну роботу трансформатора. Є ризик, що внаслідок зливання мастила високовольтна напруга пошириться у мережу побутових споживачів. Це може спричинити ще більш масштабні проблеми та створити загрозу життю і здоров’ю людей.

Ремонтують пошкоджену обмотку після зливання оливи у спеціалізованих майстернях. Така робота вимагає чималих матеріальних витрат та часу. Тож і споживачі на цей період змушені залишатися без електроенергії.

ПАТ «Волиньобленерго» вдячне свідомим волинянам за надану інформацію про осіб, які зливають оливу, крадуть електроенергію, розукомплектовують лінії електропередач. За порушення правил користування електричною енергією складено низку актів. Національна поліція відкрила цілий ряд кримінальних проваджень. Нагадуємо, відповідно до ст. 194 Кримінального кодексу України, за умисне знищення або пошкодження об’єктів електроенергетики, що заподіяли шкоду в особливо великих розмірах чи інші важкі наслідки, карають позбавленням волі строком від трьох до десяти років.

Якщо ви маєте інформацію щодо зливання трансформаторної оливи, крадіжки електроенергії, побачили роботу із демонтажу лінії електропередач, негайно повідомте на номер Національної поліції 102 або на номер кол-центру ПАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31 (телефон цілодобовий, безплатний, працює без вихідних і святкових днів). У разі, коли ваша інформація дозволить затримати зловмисників, «Волиньобленерго» гарантує вам винагороду та анонімність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 15 Липня 2016 12:49
А нащо вона їм здалась?
5.10 Показати IP 15 Липня 2016 13:32
Весело))) А те що телевізор луди не подивляться - подумають краще про Віче). А взагалі - цікаво розвиток подій. І цікаво - скільки коштує та олива, і куди її можна використовувати???
Ре Показати IP 15 Липня 2016 14:34
Самі ж працівники «Волиньобленерго» її і зливають. Щоб додаткову роботу мати і за це підвищену зарплату отримати. Сторонній туди не полізе, хіба що хворий.
кадровик до Ре Показати IP 15 Липня 2016 18:54
Працівники обленерго працюють на "ставку". Лишня робота їм ні до чого. Коментар більш ніж недоречний.
Енергетик до Ре Показати IP 17 Липня 2016 10:45
Повірте, нарахунок "хворих" людей Ви дуже помиляєтесь...
Сільський електрик Показати IP 18 Липня 2016 08:31
А на хулєру мені здалася та гулива? Це сказать може тіко довбєнь. Вона для моторів непридатна - тіко грубу палити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus