USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У волинських пожежників – нові автомобілі

27 Лютого 2019 15:48
Волинські рятувальники отримали нові пожежні автомобілі з більш потужною комплектацією та технічними характеристиками у порівнянні з «старшим» спецтранспортом.

Так, 27 лютого у Луцьку відбулася передача від ДСНС України 4-х нових пожежних автомобілів АЦ-4-60(530927)-515М. Автомобілі отримані з підприємства-виробника сучасної української пожежно-рятувальної техніки – промислової компанії «Пожмашина».

Пожежні автомобілі передали підрозділам ДСНС у містах Горохові, Ківерцях та Любомлі, а також 1-ій Державній пожежній частині обласного центру. Як зазначив начальник Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, сучасна оновлена та удосконалена відповідно до вимог сьогодення техніка сприятиме підвищенню ефективності виконання завдань за призначенням.

Нові автомобілі відрізняються своєю компактністю, комфортнішими умовами та удосконаленими технічними можливостями у порівнянні із автомобілями, які дотепер були на озброєнні у рятувальників.

Про те, що це за автівки, та наскільки вони є потужнішими за попередні, розповів старший водій ДПРЗ-1 ДПРЧ-1 Олександр Хвиць.
Зі слів рятувальника, новенькі автомобілі МАЗ 2018-го року випуску луцькі пожежники отримали у місті Києві завдяки департаменту ресурсного забезпечення ДСНС України. Призначені вони для запобігання надзвичайним ситуаціям, для рятувальних операцій, а також для вивезення води, піноутворюючих засобів і особового складу на будь які види аварій, пожеж, надзвичайних ситуацій.
«На даний момент у луцькому підрозділі є й інші автомобілі – на базі даного МАЗа, але з менш потужними технічними характеристиками. У нових автомобілів – зовсім інший двигун, інша коробка передач та не такий типом насосу, як у «попередників», – розповідає старший водій Олександр Хвиць.
З його слів, серед переваг нового спеціального транспорту – покращення таких характеристик, як швидкість, потужність, а також прохідність машини в складних умовах.

Окрім цього автомобілі мають набагато краще оснащення. До прикладу, старі пожежні автівки не були укомплектовані мотопомпами, у них – білоруські двигуни і коробки передач, а в нових – китайський двигун і швецька коробка передач.

Також разом із іншим необхідним спорядженням волинським пожежникам презентували й тепловізор:

«Тепер є з чим працювати», – тішаться рятувальники.
До слова, саму базу до нових авто МАЗ виробили у Білорусі, а от комплектація, до складу якої, до прикладу, входять цистерни, та насоси – українська:

«Приємно, що в Україні виробляють таке хороше й потужне оснащення і не потрібно чекати необхідних комплектуючих з-за кордону», – радіє Олександр Хвиць.
Він демонструє журналістам новенький генератор змінного струму, що входить до комплектації кожного із нових авто: «Якщо є обезструмлення, даний генератор видає і три фази, і дві – 220 та 380 Вольт».
Окрім цього, у комплектації транспортних засобів є й 70 метрів переносного кабелю, який забезпечує електроживленням. Серед переваг нових автівок – і розкладна «щогла», із допомогою якої рятувальники матимуть змогу освітлювати місце для проведення аварійно-рятувальних робіт в темну пору доби.

Не можна оминути увагою й нові насоси – «шістдесятки», що також входять до комплектації новеньких МАЗів.
«Таким насосом можна і подавати воду, і забирати зі ставка, колодязя тощо. Він є дуже ефективним на сьогодні – в дії він себе проявляє «на відмінно», – кажуть рятувальники.

Автомобілі уже сьогодні розподілять по районах області. Так, одна автівка залишиться у Луцьку, інші ж поїдуть у Ківерці, Горохів та Любомль.

Варто зауважити, що подібні автомобілі уже є у таких містах області, як Ковель, Нововолинськ та Володимир-Волинський.

Довідково:

Пожежний автомобіль АЦ-4-60(530927)-515М оснащений лафетним стволом, цистерною на 4 тисячі літрів води та баком на 400 літрів піноутворювача, центробіжним насосом продуктивністю 60 л/с, переносною електростанцією потужністю 5,5 КВт, мотопомпою продуктивністю 30 л/с, електризованою автоматичною лебідкою, укомплектований аварійно-рятувальним інструментом (бензорізом, бензопилою) та ручним інструментом, а також комплектом пожежних рукавів українського виробництва. Крім того, автомобіль облаштований більш сучасним світловим і звуковим обладнанням.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 27 Лютого 2019 20:05
Маючи власні потужні КРаЗи ,закуповують білоруські Мази які на половину,а то і більше окомплектовані російськими запчастинами...Ганьба такій владі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus