USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинських школах замінять газові котли на твердопаливні

22 Січня 2014 10:41
У енергоощадну реконструкцію котелень десятка навчальних та медичних закладів Волині залучено приватний капітал. Місцева компанія «Бренвель» має намір інвестувати у цей проект близько 4 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі волинської ОДА.

Йдеться про заміну газових котлів на твердопаливні. Використання альтернативних джерел палива зекономить щонайменше 20% вартості енергоносіїв. Зекономлені у результаті модернізації кошти будуть залишені бюджетним закладам на зміцнення матеріальної бази.

У переліку об’єктів – лікарні, школи та професійні училища Камінь-Каширського, Маневицького, Старовижівського, Локачинського, Луцького та Любомльського районів.

Зазначимо, на Волині в освітній галузі вже працює чимало таких котелень. До прикладу,

переоснащення котельні з газу на біопаливо дозволить Ковельському ПТУ №5 цієї зими зекономити кругленьку суму за спожиті енергоносії. Якщо раніше навчальний заклад купував гігакалорію тепла по 1300 гривень, то тепер вона обійдеться училищу трохи більше як за 800. У селі Маяки Луцького району 4 світніх заклади - загальноосвітня школа, ліцей, дитсадок та музична школа – вже цієї зими зможуть відчутно зекономити на оплаті за енергоносії. Тепло сюди постачає нова твердопаливна котельня, яку встановили взамін застарілої газової.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко провів консультації за участю представника компанії-інвестора та керівників бюджетних установ.

Під час обговорення присутні узгодили деталі обсяги і терміни виконання робіт. Так, проектна документація на усі об’єкти буде готова уже до 1 квітня цього року. Власне ж сама реконструкція котельного господарства розпочнеться після завершення опалювального сезону.

Перший заступник голови облдержадміністрації також рекомендував керівникам не здавати газові котли у брухт, а законсервувати їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гость Показати IP 22 Січня 2014 12:57
Я думаю в ближньому часі ми будемо палити соломою.В 60-роках так було.Нуц ладно поліські райони так там нема газу.А,що у Луцькому районі також нема.А Локачі мають свій газ, а палити дровами чи соломою.Абсурд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus