USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Єгипті під час дайвінгу помер ексглава Служби зовнішньої розвідки України

28 Травня 2021 18:19
Сьогодні вранці, 28 травня, у Єгипті під час дайвінгу стало погано колишньому главі Служби зовнішньої розвідки (2014-2016 рр.) Віктору Гвоздю.

Він помер у лікарні, повідомляє «Обозреватель» із посиланням на джерела.

Інцидент стався поблизу міста Дахаб. Колишній глава СЗР захоплювався дайвінгом і їздив із цим хобі по світу. Українцю було 62 роки.

Попередньо, Гвоздь занурився у воду, але на поверхню не виплив. Рятувальники знайшли його, на березі провели серцево-легеневу реанімацію й оперативно доправили в госпіталь. Лікарі констатували смерть українця.

Повідомляється, що Гвоздь разом із дружиною нібито перебував на відпочинку в Єгипті в готелі Jaz Dahabeya Dahab.

Гвоздь нібито довгий час перебував під водою на глибині близько 40 метрів, після чого занадто швидко винирнув. Такі дії можуть викликати азотне отруєння (декомпресійну хворобу), коли азот у крові розширюється. У важкій формі через це може настати параліч ніг, ураження легень, серця.

Точна причина смерті стане відомою після розтину тіла.

У пресслужбі МЗС України УНІАН підтвердили інформацію про смерть Віктора Гвоздя у Єгипті під час дайвінгу.

"За наявною інформацією, 28 травня під час дайвінгу на єгипетському курорті Дахаб екскерівнику Служби зовнішньої розвідки України Віктору Гвоздю стало зле. Рятувальники підняли його тіло на поверхню води вже без ознак життя. На березі до приїзду швидкої йому робили серцево-легеневу реанімацію", - повідомили в МЗС.

Посольство України в Єгипті взаємодіє із єгипетською стороною для з‘ясування причини смерті, підтримує зв‘язок із рідними.

Віктор Гвоздь: що про нього відомо

Генерал-лейтенант Віктор Гвоздь – український військовий, розвідник, дипломат і науковець. Президент незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел».

У 1993-1995 роках брав участь у миротворчих операціях ООН на території колишньої Югославії. Був аташе з питань оборони при посольстві України в Хорватії, Боснії і Герцеговині, заступником начальника військово-дипломатичного управління Міноборони, членом делегації країни в Раді Безпеки ООН, служив в СБУ.

З 27 лютого 2014 року до 29 квітня 2016 р. очолював Службу зовнішньої розвідки України.

У 2019 р. здобув науковий ступінь доктора військових наук. Нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

У нього залишилася дружина і двоє дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дєд Показати IP 28 Травня 2021 19:45
Голова зовнішньої розвідки... Відпочиває за кордоном. Професіоналізм на рівні.
Гоша Показати IP 28 Травня 2021 19:46
Для сім'ї біда. Але як з його минулим, призначати на таку посаду в Україні????
скептик Показати IP 28 Травня 2021 21:34
для глибоководного дайвінгу використовують киснево-гелієву суміш, а не повітря. тому балачки про азотну декомпресію - це для профанів
Іра до скептик Показати IP 29 Травня 2021 06:49
40 метрів- це не межі глибоководного дайвінгу, ще рекреаційний, тобто любітельський. І використовується звичайне повітря. Тільки час знаходження на цій глибині короткий, хіба що занурюватись з ребризером
скептик до Іра Показати IP 29 Травня 2021 10:04
ну ребризер в любительському дайвінгу точно не використовується. а на всіх дайвінг-сафарі використовують нітрокс
скептик Показати IP 29 Травня 2021 10:08
може він уявив себе джеймсом бондом і забив на безпеку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus