USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Європі зберігаються аномальні холоди, порушено роботу транспорту

28 Лютого 2018 17:20
У країнах Європи зберігається аномально холодна погода, тривають снігопади, які призводять до збоїв роботи громадського транспорту.

Про це, посилаючись на повідомлення західних ЗМІ, пише Інтерфакс-Україна.

Так, метеорологічні служби Великої Британії попередили про «бурштиновий» рівень небезпеки: це означає, що погода може бути небезпечною для життя. У деяких регіонах Великої Британії очікується до 40 см снігу.

Погодні умови стали причиною скасування сотень поїздів і десятків авіарейсів у Великій Британії, повідомляє телеканал Sky News. Так, авіакомпанія British Airways заявила про скасування 68 рейсів з аеропортів Гітроу та Гатвік. Лоукостер easyJet попереджає пасажирів про можливе скасування рейсів, а Ryanair уже скасувала кілька десятків рейсів. Крім того, через аварії періодично перекриваються деякі відрізки шосе в усій Великій Британії.

На більшості територій Франції внаслідок похолодання, яке місцеві ЗМІ назвали феноменом «Москва-Париж», введено в дію план «мороз». План боротьби з наслідками холодної погоди діє в 68 департаментах країни. В рамках плану влада надала понад 5 тис. місць для тимчасового проживання безпритульним.

Незважаючи на вжиті заходи у Франції жертвами холоду вже стали три людини. Загалом, пише газета Le Figaro, в Європі за три дні холодів померли щонайменше 10 людей: четверо в Польщі та троє в Литві.

Сніг випав і на узбережжі Франції, на Лазурному березі сніг ішов протягом шести годин.

В іспанській Каталонії сніг випав іще в понеділок увечері, й у вівторок уранці місцеві жителі стикнулися з проблемами на дорогах. Скасовано заняття в університеті Вік.

У Римі другий день поспіль закриті школи та дитячі садки. З перебоями ходять автобуси і трамваї, потяги приходять із запізненнями. Тисячі пасажирів годинами не можуть вийти з поїздів, що зупинилися на коліях через мороз і сніг, пише La Stampa.

У районі Доломітових Альп температура знижується аж до -20 градусів за Цельсієм, у гірському масиві Монте-Роза і на гірському піку Монблан температура становить -35 градусів за Цельсієм. ЗМІ зазначають, що аномальна погода заважає комерції. Наприклад, у місті Больцано, розташованому біля підніжжя Доломітових Альп, на центральній площі через холод закрився магазин морозива.

Сніг випав навіть на півдні Італії. Так, снігопад пройшов у Неаполі, а вершина вулкана Везувій повністю вкрилася снігом. Мер Неаполя Луїджі де Маджістріс розпорядився закрити школи та дитячі садки. В місті спостерігаються проблеми з транспортом. Міжнародний аеропорт Неаполя призупинив роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus