USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У «ЗА Майбутнє» озвучили вимоги до нового міністра екології

3 Листопада 2021 14:59
Лідер політичної партії «ЗА Майбутнє», народний депутат Ігор Палиця озвучив п’ять вимог до майбутнього міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада на пленарному засіданні звільнила Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів.

«Уже навіть центральна влада визнає, що в Україні великі проблеми з екологією. Уперше в історії міністра було звільнено після засідання РНБО.

І це насправді питання національної безпеки. По всій країні висихають річки, зацвітає Дніпро, вирубаються ліси. Шкідливі викиди щороку збільшуються в рази, у містах уже немає чим дихати. У ХХІ столітті в Україні в багатьох селах досі немає каналізації та регулярного вивезення сміття. Водогінні мережі не ремонтувалися з часів Радянського Союзу, через що люди не мають навіть якісної питної води.

Поки ще не пізно, треба рятувати українську природу. Для цього є новітні технології, фахівці та інвестори, які готові вкладати гроші в реалізацію масштабних екологічних проєктів.

У мене особисто та партії «ЗА Майбутнє» є 5 вимог до нового міністра захисту довкілля та природних ресурсів України:

1. Жорстка протидія незаконному забрудненню довкілля. Повноцінне застосування принципу міжнародного екологічного права «Забруднювач платить у бюджет». Забезпечення приладами дистанційного вимірювання забруднення на всіх промислових джерелах забруднення.

2. Реалізація державної програми «Питна вода України». Оздоровлення українських річок та озер. Посилення контролю за раціональним використанням запасів прісної води.

3. Збільшення загальної площі лісів на 2 млн гектарів та досягнення 20% лісистості на території країни. Перехід на сучасні стандарти управління лісовим господарством, збільшити дохідність галузі, зруйнувавши тіньові схеми в лісозаготівлі.

4. Прозорість у видобуванні природних ресурсів. Прозорі конкурси на користування надрами. Припинення «сплячих» ліцензій.

5. Прозорість роботи інспекцій. Зменшення людського фактору в контролі за дотриманням природоохоронного законодавства.

Чиста вода, повітря та земля – це наше майбутнє.

Ми повинні бути мудрими господарями на своїй землі», – йдеться у дописі в Telegram-каналі Ігоря Палиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus