USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Зімбабве сотні тисяч вийшли на марш за відставку президента

18 Листопада 2017 19:29
У Зімбабве сотні тисяч мешканців столиці Хараре вийшли на марш за відставку президента Роберта Мугабе.

Як повідомляє Reuters, генеральний секретар Асоціації ветеранів національно-визвольної війни Зімбабве Віктор Матемаданда закликав учасників мітингів проти Мугабе відправитися до місця його проживання, пише Українська правда.

Учасники маршу попрямували до резиденції Мугабе Blue Roof, "співали, танцювали і обіймали солдатів в захваті від очікуваного завершення його 37-річного правління", пише ЗМІ.

Як пише "Daily Mail", натовп рухався до резиденції Мугабе з гаслами "Геть диктатора" і "Мугабе, наша країна - не твоя власність".

Також повідомляється, що акція на підтримку відставки Мугабе відбулася у Великобританії: сотні людей зібралися за межами посольства в центрі Лондона, закликаючи лідера Зімбабве скласти повноваження.

Разом з тим, за даними ЗМІ, розповсюджується інформація про те, що 93-річний Мугабе залишив країну.

Один з охоронців Мугабе повідомив, що той покинув свою резиденцію, яка тепер зайнята лише військовими. В останній раз Мугабе був помічений приблизно о 6:53 суботи, і з того часу його телефон недоступний.

"Один з племінників диктатора повідомив "MailOnline", що Мугабе "втомився, вражений і сумний" і відчайдушно просить членів своєї сім'ї порадитися про те, чи має він піти у відставку", - пише видання.
Раніше представники армії Зімбабве заявили по державному телебаченню, що взяли під варту 93-річного президента країни Роберта Мугабе і його дружину.

За їх словами, почалася операція із затримання «злочинців» в оточенні Мугабе.

Далі стало відомо, що сили оборони Зімбабве посадили Мугабе під домашній арешт. Дружина Мугабе Грейс спішно залишила країну.

За інформацією місцевих ЗМІ, військові також затримали міністра національної безпеки Сейвіора Касукувере, міністра вищої освіти Джонатана Мойо і міністра фінансів Ігнатіуса Чомбо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сумнів Показати IP 19 Листопада 2017 10:26
Цікавіше і приємніше було б прочитати на вашому ресурсі, що кудись вже нарешті звалив наш Порохабе, як і його папєрєднік з Ко ;) Ех, мрії, мрії..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus