USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У британських аптеках з’явилися тести на батьківство

16 Серпня 2009 11:00
В аптеках Британії з’явилися ДНК-тести для визначення батьківства, які можна проводити самостійно. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як пише Корреспондент, виробництво спеціальних наборів для проведення аналізів організувала компанія Anglia DNA Services. Набір для самостійного проведення тесту на батьківство коштує приблизно 160 фунтів стерлінгів (250 доларів). Для виконання аналізу необхідно зібрати зразки слини батька, матері та дитини. У набір входить усе необхідне для збору мазків з ротової порожнини.
Потім зразки ДНК надсилаються в лабораторію компанії. Через п’ять днів клієнт отримує результати тесту на батьківство. Якщо людина захоче довідатися про результати аналізу протягом доби, йому доведеться заплатити за тестовий набір вдвічі дорожче, зазначає видання.
Однак, нова продукція піддалася критиці з боку низки експертів. На їхню думку, доступність тестових наборів для визначення батьківства може призвести до несприятливих наслідків. Критики зазначають, що інформацію, отриману за результатами аналізів, слід повідомляти дітям лише за умови належної психологічної підготовки.
Нагадаємо, з липня цього року в шести школах англійського графства Оксфордшир почала діяти програма, що дозволяє британським школяркам, які старші 11 років замовляти контрацептиви за допомогою SMS.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus