USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У частини волинян – Христос Народився!

25 Грудня 2008 09:29
Сьогодні, 25 грудня, Різдво Христове за Григоріанським календарем, яке святкують католики всього світу. Участь у Святковій Месі з нагоди свята у костелі святих Петра і Павла візьме голова Волинської ОДА Микола Романюк, – повідомляють «Волинські Новини».
Богослужіння у головній святині католиків Волині – костелі святих Петра і Павла – розпочнеться об 11.00.
Римо-католики відзначають Різдво за григоріанським календарем 25 грудня. Православні та греко-католики користуються юліанським календарем, або новим стилем. Тому вони святкуватимуть на два тижні пізніше – 7 січня.
«Волинські Новини» вітають краян-католиків, прихожан Луцької дієцезії Римо-католицької церкви, із Різдвом Христовим і зичать Божого благословення.
Довідково:
За біблійними переказами, цього дня Діва Марія народила Ісуса Христа. Вона разом із Йосифом втекла з Назарета, де Ірод наказав убити всіх немовлят. Цар злякався, що Син Божий зможе зайняти його трон.
У Віфлеємі Марія та Йосиф не змогли знайти житла. Тоді зайшли до одного з хлівів. Там, у яслах, і з’явився на світ Ісус.
Першими, хто привітав Новонародженого, були пастухи. Звістку про народження Божого сина їм принесли янголи. Пізніше прийшли волхви-мудреці зі Сходу. Про появу Месії вони знали з легенд. Дорогу до міста їм вказувала яскрава зірка.
Різдву передує сорокаденний піст, останній вечір якого римо-католики називають Віділією. Тоді готують 12 пісних страв, а в помешканнях розсипають сіно. Після вечері люди йдуть на нічну службу до храму. Коли повертаються, співають колядки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus