USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У громади Луцька щодо благоустрою питань нема…

1 Липня 2009 13:47
Лучани не платитимуть додаткових штрафів у випадку завдання шкоди майну міста (окрім адміністративного стягнення), а лише оплачуватимуть обсяг завданих збитків. Таким є один із пунктів нового проекту щодо правил по благоустрою Луцька, який обговорювали сьогодні, 1 липня, під час громадських слухань, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Під час громадських слухань по питанню нового проекту правил по благоустрою міста начальник відділу благоустрою міста департаменту ЖКГ Луцької міськради Ольга Люфт окреслила основні нововведення. Серед них: чітке розмежування відповідальності фізичних і юридичних осіб за благоустрій на власних і прилеглих територіях, обумовлені розрахунки за відшкодування збитків, введено обмеження на використання земельних ділянок, обумовлено питання часу, після якого заборонено порушувати тишу міста та інше. Повноваження за дотримання благоустрою у місті буде делеговано спеціальному органу муніципальної поліції.
Начальник департаменту ЖКГ Владислав Стемковський акцентував увагу присутніх на штрафах за нанесені збитки місту. Він зауважив, що цей проект не передбачає нових штрафів, а лише компенсацію за завдані збитки, а також стягнення, передбачені чинним законодавством. Таким чином, лучани просто платитимуть за їх усунення. Також він наголосив, що проект є нормативним, а не регуляторним актом, тому він «не зобов’язує, а визначає правила гри».
Щодо зауважень до нового проекту у представників громади міста їх практично не було.
Серед кількох питань, які пролунали, одне стосувалось прибирання території після так званих підприємців-«одноденок», які здійснюють торгівельну діяльність на свята. Адже за ними не закріплена територія, що не зобов’язує їх прибирати після себе. Як зазначила Ольга Люфт, один із пунктів нового проекту передбачає, що відтепер таким підприємцям не видаватимуть дозволу, якщо у них не буде угоди із житлово-комунальним підприємством на послугу прибирання території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus