USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

46% підлітків з групи ризику щодо ВІЛ - безхатченки

30 Листопада 2011 16:59
Приблизно 85 тисяч українських підлітків віком 10-19 років перебувають у групі ризику захворювання на ВІЛ. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка спільно з ЮНІСЕФ в Україні, - інформує Сегодня.

Згідно з даними дослідження, серед тих, хто перебуває у групі ризику, близько 50 тисяч вживають ін'єкційні наркотики, 20 тисяч залучено до гомосексуальних статевих відносин, 15 тисяч дівчат залучено до комерційного сексу.

За даними дослідження, серед підлітків групи ризику дві третини не мають постійного місця проживання.

Водночас у представників цієї групи ризику виникають формальні бар'єри доступу до медико-соціальних послуг, оскільки підлітки не знають або не мають місця реєстрації (46%), не мають паспорта (46%), у них відсутнє свідоцтво про освіту (54%).

Згідно з результатами дослідження, у порівнянні з 2008 роком менше стало тих, хто займається самолікуванням інфекцій, що передаються статевим шляхом (з 47% в 2008 році до 42% в 2011), на 10% збільшилася кількість тих, хто знає, де можна пройти консультацію і тест на ВІЛ.

На думку представника уповноваженого президента України з прав дитини Інни Савчук, існуюча практика роботи з сім'єю повинна бути змінена, а також розроблені нові підходи в роботі служби у справах дітей.

«Це дослідження повинно стати вагомим аргументом для тих інституцій, які приймають рішення про зміну форм і методів роботи з дітьми, які живуть на вулиці, а також сім'ям, які потребують допомоги держави», - сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus