USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Японії технікою керуватимуть з допомогою міміки

12 Березня 2009 14:18
Японські вчені з Університету Осака почали розробку приладу, призначеного для дистанційного керування багатьма пристроями з допомогою міміки. Про це 11 березня інформують «Волинські Новини».
Прилад отримав кодову назву Mimi Switch або Ear Switch. За даними розробників, пише Кореспондент.net, зовні пристрій буде нагадувати навушники з інфрачервоними датчиками. Вони вловлюватимуть незначні рухи у вушній раковині, які виникають у результаті мімічної активності обличчя. Вбудований мікрокомп’ютер перетворює дані з датчиків у команди керування будь-якою побутовою, комп’ютерною або портативною технікою. Наприклад, щоб увімкнути плеєр Ipod, достатньо буде кліпнути, змінити температурний режим кондиціонера – посміхнутися, а щоб запустити пральну машину – підняти брову. Користувач також зможе самостійно програмувати реакцію пристрою на різні мімічні дії. Японські інженери також зазначають, що гаджет буде підтримувати можливість самонавчання і пристосування під свого користувача, аби не спрацьовувати в разі природного руху обличчя. Крім того, як повідомили в Ear Switch, якщо гаджет виявить, що користувач тривалий період часу не посміхається, то самостійно увімкне веселу музику чи розважальний канал. Розробники також планують запрограмувати новинку іншими корисними функціями. Наприклад, він буде контролювати стан здоров’я людей похилого віку (чихання, кашель), регулярність прийому їжі й, у випадку відхилення від заданих параметрів, відправляти повідомлення родичам або медичному персоналу. Вчені вважають, що пристрій буде корисний для людей з обмеженими руховими можливостями. На даний момент розробник Ear Switch шукає виробників, які зможуть налагодити масовий випуск таких пристроїв. За прогнозами, вони можуть з’явитися вже через 2-3 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus