USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Камені-Каширському відкрили пам’ятний знак священику

21 Вересня 2011 09:45
У День міста в Камені-Каширському відкрили пам’ятний знак почесному громадянину, митрофорному протоієреєві Феодосію Крестецькому.
Над знаком працювала скульптор Ірина Дацюк, пише СіД.
Серед гостей були народний депутат України першого скликання Андрій Бондарчук, професор, академік, ректор Луцького національного технічного університету Віктор Божидарник, голова облорганізації Всеукраїнського об’єднання ветеранів і ще чимало відомих людей Валентин Добрянський.
Розпочав урочистість депутат міськради, голова постійної комісії соціально-культурного розвитку Віталій Нестерук, який доклав особливих зусиль, аби постав цей знак.
Міському голові Василеві Бондарю, депутатові міськради й меценатові Анатолію Свербі та почесному громадянинові міста Івану Корсаку доручили відкрити пам’ятний знак.
Промовці згодували про Феодосія Крестецького. Зокрема виступила його донька, доцент Луцького національного технічного університету Олена Картава. А лікар Борис Заблоцький наводив приклади чудодійної сили молитви отця Феодосія, коли, за його словами, слово Боже рятувало людину тоді, як уже медицина була безсила.
У міському парку камінь-каширці переглянули фільм «Велич духу» про Феодосія Крестецького. Автор сценарію і режисер – Віталій Нестерук, оператор – Андрій Куницький.
У фільмі використані кадри, зняті з літака пілотом Сергієм Калюхом.
Довідково:
Феодосій Крестецький – багаторічний благочинний Камінь-Каширщини і Любешівщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Exaboto Показати IP 21 Вересня 2011 11:00
у Камінь-Кашмарському
Марта до Exaboto Показати IP 21 Вересня 2011 15:38
Шо-небудь, exaboto, ляпнув. Чесне слово! Краще вже ніц не писати, аніж отак пер*нути у воду!
Exaboto до Марта Показати IP 21 Вересня 2011 16:05
:))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus