USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У конфлікт на луцькій швидкій втрутилася прокуратура

19 Лютого 2009 09:15
Нещодавно заступник прокурора Волинської області Василь Куренда дав відповідь голові профкому Луцької станції швидкої медичної допомоги Миколі Киричуку. Про це 19 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Куренди, прокуратура області розглянула колективні звернення працівників психіатричної бригади луцької швидкої. У відповіді заступника прокурора Волині зазначається, що, за даними управління охорони здоров’я Волинської ОДА, накази Луцької станції швидкої медичної допомоги щодо перепрофілювання з 2009-го психіатричної бригади на загально-профільну суперечать вимогам наказу Міністерства охорони здоров’я №500 від 29 серпня минулого року.
 
«Разом із тим, всупереч вищевикладеному, головним лікарем Луцької СШМД Куцем О.С. здійснено з січня 2009 року перепрофілювання психіатричної бригади станції на загально-профільну бригаду швидкої і невідкладної медичної допомоги.
 
У зв’язку з цим, прокуратурою м. Луцька начальнику управління охорони здоров’я міста Кошелю Ф.Г. внесено подання про усунення порушень вимог чинного законодавства, причин та умов, що їм сприяють», – йдеться у документі.
 
Проте прокуратура Луцька відмовила у порушенні кримінальної справи щодо головного лікаря Луцької станції швидкої меддопомоги Олега Куца на підставі пункту 2 статті 6 Кримінально-процесуального кодексу («за відсутністю в діянні складу злочину» – «ВН»). З цим рішенням прокуратура Волинської області погодилася.
 
Довідково:
 
Конфлікт щодо перепрофілювання психіатричної бригади луцької швидкої тягнеться ще з кінця жовтня 2008-го. Попри рекомендації трудового арбітражу, проблема досі залишається, оскільки «проблемні» накази головного лікаря досі не скасовано.
 
Працівники психбригади Луцької СШМД 14 листопада у скарзі на ім’я прокурора Волинської області Андрія Гіля просили правоохоронців перевірити низку фактів за період останніх двох років. Пропонувалося піддати перевірці «використання бюджетних коштів, які були виділені Луцькій станції швидкої медичної допомоги для ремонту підстанцій, закупівлі меблів, використання службового транспорту в особистих цілях, а також – зловживанням службовим становищем при розподілі гуманітарної допомоги, списання паливно-мастильних матеріалів і запасних частин головним лікарем Луцької станції швидкої медичної допомоги Куцом О.С.»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus