USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі продовжують життя непридатним вагонам. ФОТО

24 Вересня 2010 12:32
Майстри Ковельського пасажирського вагонного депо Львівської залізниці самотужки, без залучення потужностей вагоноремонтних заводів, переобладнують старі, ще польські, вагони 80-х років минулого століття в сучані купейні вагони.
Ковельчани – перші, хто навчився зі старих непридатних вагонів робити сучасний рухомий склад в умовах депо. Це дозволяє заощаджувати кошти на заводський ремонт, а також продовжити життя вагона ще як мінімум на 15 років, кажуть у прес-центрі Львівської залізниці.
Капітально-відновлювальний ремонт передбачає повну модернізацію вагона: від металевого каркаса – до найменшої фіранки на вікнах.
У купейному вагоні змінили до 35% металу, повністю оновили внутрішнє оздоблення, замінили спальні полиці, вікна, електропроводку. Також тут є система кондиціювання повітря. Своєрідним ноу-хау стала система пожежної безпеки. У цьому вагоні вперше на залізниці встановили установку пожежогасіння: відповідні датчики дозволяють провіднику навіть зі свого купе визначити, де є задимлення. За останнім словом техніки обладнано також купе провідника.
У ремонті вагона використовували лише українські матеріали та техніку.
Усю надскладну роботу фахівці з пасажирського вагонного депо Ковель виконали за 45 днів, витративши на все 2 мільйони 475 тисяч гривень. Це майже уп’ятеро дешевше, ніж вартувало б на заводі.
Після ремонту вагон оглянули провідні фахівці магістралі. Зауважень не було, а відтак колектив майстрів нагородили подарунками.
За програмою Львівської залізниці, уже до кінця цього року за зразком першого вагона мають відреставрувати ще 10 таких самих.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
так само і на www.simya.com.ua Показати IP 25 Вересня 2010 21:26
Купейні вагони, що курсували залізницями почилого в богові СРСР були не польськими, а німецькими! Будували їх на заводі "Аммендорф" у тодішній НДР. Треба бути точними і перевіряти інформацію, яку даєте. Це ж одна з перших заповідей журналіста, чи не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus