USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі в’язні порізали вени і почали голодування

12 Серпня 2011 12:19
В ковельському ізоляторі тимчасового тримання ув’язнені розпочали голодування, а деякі навіть порізали собі вени – правозахисники стверджують, що бунт розпочався через неналежні умови утримання в ІТТ.

Як розповіла «ВН» заступник голови громадської організації «Волинська правозахисна група» Галина Артюшенко, 10 серпня до неї звернулась мама одного з ув’язнених і передала 12 заяв від затриманих, узятих під варту й засуджених осіб, які перебувають нині у Ковельському ІТТ УМВС України у Волинській області.

У заявах йдеться про те, що працівники установи забирають в ув’язнених дозволені особисті речі, погано годують та не зважають на хвороби окремих в’язнів.

У своєму блозі в інтернеті Галина Артюшенко наводить цитати із цих заяв.


«..10.08.2011 року під час ранкової перевірки в присутності начальника міліції була дана начальником вказівка забрати всі особисті речі, які не є заборонені...»

«...немає триразового харчування, на запитання чому начальник відповів, що немає коштів і ніхто не виділяє...»

«...при вранішній перевірці без мого відома в мене забрали усі речі, а саме одежу на зміну...»

«...на прохання щодо зміни раціону їжі, згідно до закону про утримання, мені відмовили, не взявши до уваги, що я потребую дієти у зв’язку з хворобою на туберкульоз...»

Усі дванадцять в'язнів офіційно заявили у заявах, що з 10 серпня 2011 року почали голодування.

Крім того, Артюшенко повідомила, що 10 серпня в знак протесту щонайменше п’ятеро бунтівників порізали собі вени.

«Про даний інцидент я повідомила УМВС України у Волинській області, а із заявами ув’язнених звернулась до Ковельської міжрайонної прокуратури. Також про цю ситуацію вже знає міський голова Ковеля Олег Кіндер», – розповіла вона.

«Передати мені заяви їх спонукало те, що адміністрацією Ковельського ІТТ їхні заяви та скарги щодо неналежного утримання не приймаються, не реєструються, а тому їхні права продовжують порушуватися», – додала правозахисниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ігор Володимирович Показати IP 12 Серпня 2011 12:43
А як вони хотіли? Красти, вбивати, знущатися...І потім батьки ще жаліються на те, що не так годують. А як з ними бути? Як їх навчити? Батьки не бачать коли вони знущаються, крадуть, б"ють?
оленя Показати IP 12 Серпня 2011 15:04
В Маневичах доигрались....Тепер начальник сам там буде
111 Показати IP 12 Серпня 2011 18:43
до Ігоря Володимировича А чи всі затримані є винними в тому чи іншому злочині? В нашій країні ув'язнюють багато й невинних громадян. Поки суд не довів їхньої вини, Ви не маєте права такого говорити. А серед слідчих є ще гірше бидло, яке і знущається над затриманими.
оля Показати IP 12 Серпня 2011 19:38
Ці люди не заслуговують на нормальне утримання!Вони вчинили злочин і повинні бути в гідних для них умовах .а не відпочивати.
Хатуль Мадан Показати IP 13 Серпня 2011 22:38
Правозаshitнікі захищають права тілько злочинців. А як на рахунок прав постраждалих від злочинів? Бажаю їм усім порізати собі вени. Уздовж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus