USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У лісах Волині лісівники встановили 16 відеокамер. ФОТО

1 Липня 2011 18:03
У лісах Маневицького району Волинське управління лісового та мисливського господарства встановило відеокамеру на одній із пожежно-спостережних веж, аби стежити за станом лісів.

Ця камера, яка обійшлася у 50 тисяч гривень, - уже 16-та в області, яку встановили лісівники, - повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На висоті 36 метрів нова камера бачить 30-кілометрову зону Маневицького лісгоспу. Лісівники тішаться - видно навіть Кузнєцовську атомну станцію, що вже у Рівненській області.

Як на долоні - не тільки ліс, а й траси, отож видно хто і куди везе деревину.

Камера підіймається та опускається під кутом 45 градусів та плавно обертається навколо своєї осі, аби охопити усю можливу територію.

«Завдяки камерам цього року вдалося запобігти багатьом пожежам», - каже начальник відділу охорони та захисту лісу ВОУЛМГ Володимир Читкайло.

Лісівники запевняють, що вогненебезпечні ситуації у лісах найчастіше трапляються поблизу доріг. Саме завдяки камерам одразу видно, звідки іде дим.

Устаткування миттєво фіксує координати місця небезпеки, що суттєво полегшує роботу. Завдяки оперативності, вже при виявленні біди вдається за лічені хвилин дістатися до місця небезпеки.

Уже три роки як у Волинській області модернізовують методи спостереження за лісами, аби запобігти пожежам.

Так, цьогоріч заплановано встановити ще 9 камер відеонагляду у Камінь-Каширському, Ковельському, Володимир-Волинському, Ратнівському, Любешівському, Старовижівському, Городоцькому, Цуманському, Маневицькому лісгоспах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Exaboto Показати IP 2 Липня 2011 10:51
черговий раз заголовок не відповідає змісту. Та ще і дві однакові фото. Як небудь...
Жека до Exaboto Показати IP 3 Липня 2011 16:37
Ти по всіх статтях шукаєш тільки недоліки... Ти напевно, якщо не напишеш негативний коментар, не можеш і дня прожити... Як так можна жити в суцільному негативі?...
Лучанин Показати IP 2 Липня 2011 21:24
Хто и куди везе деревену... Ха-ха. Лисивники сами за собою будуть стежити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus