USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У літніх таборах чотирьох районів Волині – несправна пожежна сигналізація

18 Травня 2009 12:32
На Волині внаслідок різного роду нещасних випадків торік загинуло п’ятеро дітей, ще четверо травмувалися на пожежах, а життя двох діток обірвалося через незнання правил безпечної поведінки на воді. Щоб зменшити трагічну статистику, навчити дітей поважно ставитися до безпеки людини, напередодні літніх канікул працівники головного управління МНС України у Волинській області разом з освітянами традиційно проводять в усіх школах та дитсадках області «Тижні знань безпеки життєдіяльності». Заходи відбуваються під гаслом «Безпека – в житті, життя – у безпеці», – повідомили «Волинським Новинам» у центрі пропаганди ГУ МНС України в області.
 
Цими днями для школярів Волинського обласного ліцею-інтернату рятувальники з педагогами провели відкритий урок: продемонстрували навчальні фільми з правил безпечної поведінки, організували евакуацію дітей зі школи та ознайомили дітей із можливістю рятувальної техніки. Підростаюче покоління вразило рятувальників своїм знанням щодо правильних дій під час пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Чимало відомо дітлахам і про роботу підрозділів «101». Наприклад, для вихованців ліцею-інтернату не стала новиною інформація про те, що води в автомобілі вистачає в середньому на 20 хвилин безперебійної роботи.
 
«З уроків БЖД нам добре відомо про дії рятувальників у випадку різних надзвичайних ситуацій, – зізнався учень 10-го класу Петро Музичук. – А під час днів цивільного захисту ми не тільки перевірили ці знання, але й здобули чимало практичних навиків».
 
У більшості навчальних закладів області проводиться активна робота зі створення дружин юних пожежних-рятівників, де учнів залучають до просвітницької роботи. Зокрема, разом із працівниками рятувальних підрозділів школярі здійснюють навчання населення правил пожежної безпеки громадян за місцем проживання. Діти не тільки засвоюють навики жити безпечно, а й доносять ці знання до громадян. Така робота стала черговим етапом профілактичної роботи волинських рятувальників у рамках партнерської діяльності та програми добросусідства TACIS Польща – Білорусь – Україна.
 
«Під час тижня безпеки практично в усіх школах області перевірялися дії персоналу на випадок виникнення умовної пожежі, де вчителі організовували  евакуацію дітей зі школи, приймаючи першочергові дії для ліквідації надзвичайної ситуації  та викликали службу  «101», – зауважив заступник начальника ГУ МНС України в Волинській області Микола Кревський.
 
За його словами, проводилась демонстрація можливостей пожежно-рятувальних підрозділів, під час яких рятувальники спілкувалися з дітьми.
 
«Наглядово-профілактичні органи держпожнагляду докладають чималих зусиль, щоб діти почувалися безпечно не тільки у школах, а й під час канікул – у таборах літнього відпочинку, – наголосив Микола Кревський. – Для цього постійно проводимо рейдові перевірки протипожежного стану згаданих закладів. Їхній стан залишає бажати кращого: у багатьох таборах не вистачає вогнегасників, а евакуаційні виходи захаращені. Останні рейдові перевірки показали, що практично в усіх літніх таборах Луцького, Ківерцівського, Ковельського та Горохівського району несправна протипожежна сигналізація».
 
Рятувальники б’ють на сполох: якщо у закладах літнього відпочинку відповідальні особи не усунуть недоліки протипожежного стану відповідно до вручених приписів, функціонування таких приміщень буде небезпечним для приймання дітей на час канікул.
 
Найближчими днями заплановано проведення заняття із вивчення правил безпеки та демонстрація можливостей рятувальної техніки у спеціалізованому дошкільному закладу № 21, котрий відвідують діти з вадами зору. Важко навіть уявити, скільки зусиль докладають спеціалісти, щоб навчити таких малюків правил безпечної поведінки. Тому до дітей з особливими потребами – увага особлива.
 
Загалом, прищеплення підростаючому поколінню навиків безпечної життєдіяльності – процес безперервний. Адже тільки спільними зусиллями батьків та педагогів можна не тільки донести до дітей основні постулати безпеки, але й усвідомити та уміти застосувати ці знання на практиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus