USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У ЛПЕ заявляють: поки їм не заплатять, на рейси вони не вийдуть

14 Травня 2009 11:53
Для того, щоб ліквідувати питання заборгованості по зарплаті своїм працівникам, Луцьке підприємство електротранспорту має зробити чіткий аналіз, а не лише просити завжди у держави виплати субвенцій. Таку думку висловив Луцький міський голова Богдан Шиба під час виїзного засідання виконкому, – 14 травня інформує репортер «Волинських Новин».
Під час зустрічі представників міської влади з працівниками Луцького підприємства електротранспорту директор підприємства Іван Кубіцький розповів про витрати і доходи від перевезень. А також наголосив на недостатньому виділенні субвенцій, які покривають проїзд пільговиків.
За його словами, на 2009-й їм виділи лише 9 мільйонів гривень, а на перший квартал цього року затверджено тільки 1,2 мільйона, недофінансування – на 1,6 мільйона. «Держава зробили хорошу річ, затвердивши 28 пільгових категорій, але фінансово не спроможна їх забезпечити», – зауважив пан Кубіцький.
Як вихід із ситуації директор підприємства, крім вимог виплати субвенції, запропонував наступні шляхи. По-перше, сказати правду пільговикам: що держава дає на проїзд для кожного із них по 15 гривень на місяць, що становить 21 проїзд. По-друге, оптимізувати витрати на опалення, електроенергію, паливо. Можливо, навіть скоротити режим робочого дня для працівників допоміжних ділянок.
Луцький міський голова Богдан Шиба погодився, що державне фінансування не є єдина проблема підприємства. Хоча наголосив, що «таку кількість пільг, як в Україні, жодна держава не витримає». Тому акцентував на ретельному облікові пільговиків, щоб потім вимагати від держави реальних коштів.
Окрім того, градоначальник звернувся до пана Кубіцького з проханням, що той протягом 48 годин розробив реальний аналіз обігу коштів у підприємстві, починаючи від його доходів до питання хто, що і за що отримує зарплату. «Я хочу, щоб був завжди облік кожної копійки», – наголосив Богдан Шиба.
Щодо страйку, то керманич міста зауважив: від цього страждають прості лучани та й саме підприємство, адже за один день воно втрачає 50 тисяч гривень виручки. І це «на руку» тільки приватникам. Однак присутні працівники підприємства категорично заявили: поки їм не заплатять, на рейси вони не вийдуть.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus