USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькому Палаці культури – концерт і молитва за усиновителів.АНОНС

1 Листопада 2013 08:58
«Я не кину вас сиротами... Я прибуду до вас!» Ці слова, сказані Іісусом Христом, згадають на недільній службі 10 листопада в усіх храмах Української Православної Церкви.

З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у Всесвітній день молитви за сиріт у Луцькому Палаці культури відбудеться і благодійний концерт, на якому вшанують родини, котрі виховують прийомних дітей. У соціальних акціях єпархії з нагоди Всесвітнього дня молитви за сиріт братиме участь і Уповноважений з прав дитини при Президентові України Юрій Павленко. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

«І у Церкви, і в держави є спільна мета: захистити право дитини на виховання у сім'ї». Ці такі важливі слова, які випливають з принципів християнських милосердя і моралі, Уповноважений з прав дитини при Президентові України Юрій Павленко сказав під час своєї зустрічі з учасниками VIII Фестивалю ЗМІ православних, який у кінці вересня – на початку жовтня відбувався у Києво-Печерській Лаврі. Уповноважений з прав дитини сам попросив про таку зустріч, бо у співпраці з Церквою вбачає доброго помічника у святій справі захисту прав сиріт. Тоді ж почалася його співпраця з протоієреєм Валентином Марчуком, особистим секретарем керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького.
Адже Волинська єпархія Української Православної Церкви провела вже багато соціальних акцій, мета яких – не тільки духовно і матеріально підтримати дітей, які фізично втратили рідних або стали сиротами при живих, на жаль, батьках.. Мета соціального служіння нашої єпархії – сприяти тому, аби обездолені діти отримали люблячі родини. Сотні тисяч гривень жертвують віруючі волиняни під час традиційних щорічних благодійних Різдвяних концертів. А якою хвилюючою була Митрополича ялинка у Луцьку! Справа, нова для Волині, та вона – у добрих традиціях нашої Церкви. 30 вересня, коли Церква вшановує святих мучениць Віру, Надію, Любов і матір їхню Софію, Волинська єпархія спільно з Луцькою міською радою провели благодійний вечір «Сімейний дивосвіт», на якому вшанували родини, котрі виховують прийомних дітей.

У Міжнародний день молитви за сиріт Волинська єпархія УПЦ вшанує ще кілька десятків таких родин, які серцем сприйняли ось таку притчу. «Іде чоловік, бачить: стоїть дитя. Погано одягнуте, видно, що й голодне. Подумав чоловік: «Господи, як ти це дозволяєш? Чому нічого не робиш?»

І почув відповідь: «Я роблю. Я послав цій дитині тебе...»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus