USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому районі – найздоровіше на Волині молоко?

16 Липня 2008 10:14
За словами голови Луцької РДА Володимира Демчука під час наради, Луцький район – єдиний у Волинській області, де у корів практично немає лейкозу. Про це інформує 16 липня репортер «Волинських Новин».
 
Керівництво Луцького району вважає позитивним той факт, що з більш ніж шеститисячного поголів’я великої рогатої худоби лише одиниці хворіють на лейкоз. Це, на думку очільників райдержадміністрації, свідчить про високу якість роботи ветеринарних служб району. Так, місцеві заготівельники не приймають молоко від тих корів, що не обстежені ветеринаром.
 
Крім того, заготівля молока у Луцькому районі поступово «детінізується». Як стверджує аграрний заступник голови Луцької районної держадміністрації Василь Підвальний, уже тепер офіційно працюють 14 заготівельників. Це дозволяє отримувати додаткові надходження до бюджету за рахунок податків із заробітної плати і краще контролювати їхню діяльність.
 
Проте селяни і досі скаржаться через те, що в деяких місцях приймають молоко за ціною, що становить менш ніж одну гривню за літр. Районні чиновники це пояснюють так: це молоко має нижчу закупівельну вартість, бо його жирність є меншою.
 
Довідково:
 
Хворі на рак крові (лейкоз) корови небезпечні для людей тим, що переносять недугу через кров та молоко. Щоб уникнути зараження, щорічно відповідні органи роблять щеплення тваринам та обстежують їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus