USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцькому замку лунатиме джаз

26 Серпня 2009 14:38
На Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation 2009» прибудуть музиканти із 5 країн світу. Цей джазовий фест об’єднує також митців із Волинської та Рівненської областей. Про це 26 серпня йшлося під час прес-конференції, присвяченої організації та проведення міжнародного джазового фестивалю у Луцьку.
 
Особливістю фестивалю є те, що він одночасно відбувається у двох містах, Луцьку та Рівному упродовж двох днів, а потім артисти обмінюються місцями, виступаючи на луцькому чи рівненському майданчиках. В обласному центрі Волині пристанищем фесту стане Луцький замок, а ось у наших сусідів – місцевий театр. Для любителів джазових мелодій вхідний квиток коштуватиме 20 гривень. Також на фестивалі діятиме виставка «Світлини з джазу» Олександра Більчука. Вона занурить відвідувачів у імпровізацію кольору та фактур, у вир світлотіні, що можливі лише на джазових концертах.
 
Організатори імпрези зауважують, що оскільки у назві їхнього фесту є слово «art», тобто мистецтво, у наступному році під час дійства планується проведення ще й танцювальної частини свята. Наприклад, запросити волинські та рівненські колективи, котрі танцюють у жанрі «степ» чи «джаз-денс». Так джазмени прагнуть поєднати стилі мистецтва у формі джазової музики.
 
Для гостей фесту гратимуть одні із найкращих джазових музикантів та колективів України та світового рівня: Енвер Ізмайлов (Крим), Луандж-дует «HVOYA» (Київ), «Соломін бенд» (Київ), Лєшек Драніцкі (Польща, Гданськ), Ігор Закус та «Z-Band» з программою «Коломийки» (Київ), Нью-орлеанський джаз виконуватиме Брас-ансамбль «Каприз» – солісти Большого теату (Росія, Москва», Дара Навроцька (Україна-Німеччина), Тріо Юрія George Виноградова (Київ), Джаз-тріо О. Баковського та «Double Jam» (Луцьк).
 
Ведучими фесту стануть джазовий критик, продюсер Петро Полтарєв із Києва та головний редактор радіо «Луцьк» Наталка Войтович. Заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк зауважив, що цей фестиваль буде ще оригінальнішим і потужнішим, ніж торік. Також заступник луцького керманича додав, що про мистецтво треба говорити мало, його треба слухати, бачити і сприймати, а тому й виголосив найважливішу тезу про те, що джаз об’єднує людей. Президент Волинської обласної громадської організації «Луцький джаз-клуб» Олег Баковський щиро подякував від імені організаторів представникам влади та бізнесу, котрі допомогли в час кризи зреалізувати цей проект.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus