USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді прийняли рішення щодо ЛПЕ, але «гроші сьогодні не з’являться»

14 Жовтня 2009 13:18
Понад годину тривало обговорення питання «тролейбусників» у стінах Луцькради. Апофеозом цієї дискусії стало звернення до Волинської обласної ради. Про це 14 жовтня йшлося під час позачергової сесії Луцькради, – інформує репортер «Волинських новин».
У зверненні пропонується встановити єдиний порядок розподілу субвенцій, який би враховував спроможність перевізника вести облік фактично перевезених пільговиків та унеможливлював би будь-які завищення таких обсягів перевезень; взяти до уваги при розподілі субвенцій фактичні, документально підтвердженні обсяги перевезень пільговиків перевізниками, які здійснюють такі перевезення; врахувати, що перевезення пільговиків у Луцьку здійснюються підприємством електротранспорту без обмежень та виключень, в умовах, коли підприємство працюю на звичайній системі оподаткування, сплачує податки, в обсягах, значно вищих від тих, які сплачують підприємці, що працюють на єдиному податку, та показує реальну зарплату, із відповідними врахуваннями в різні фонди; переглянути, враховуючи вище викладене, в сторону збільшення, обсяги призначених субвенцій в Луцьку.
Луцький міський голова Богдан Шиба висловився на підтримку такої заяви та зауважив про довільні трактування цієї ситуації. Не без обурення пан Шиба зазначив про існуючі протиставляння його Прем’єр-міністру, тому такі ідеї він попросив не обговорювати. «Я не розумую поведінку тих людей, які хочуть «перевести стрілки» на інших». Він додав, що сума субвенції не відповідає потребам підприємств, а «роздається по районах за незрозумілою формулою. Я не збираюся за когось відповідати, я збираюсь відповідати за власні вчинки», – зазначив луцький керманич. «Добре поступають, бо захищають свої права, свою заробітну плату, але вони стоять під міською радою, яка виплатила кошти за пільги та спрямувала гроші до статутного фонду підприємства», – резюмував луцький мер.
Депутат Святослав Зелінський, підтримавши це звернення, запропонував на наступну сесію запросити керманича відповідного профільного управління – начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Миколу Кучеренка і послухати методику розрахунку не лише по місту, а й по області. Вигуками із залу обранці громади також запропонували запросити й начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимира Кеца.
Обранець луцької громади Вадим Вітинський озвучив цілий ряд цифр і власні розрахунки. Він додав, що це питання зріє вже три роки. «Настав час цей гнійнки очистити», – зауважив депутат. Негативним моментом він назвав лізинг автобусів. Але у підсумку пан Вітинський наполіг на тому, щоб розрубати цей «гордіїв вузол».
Заступник луцького керманича Петро Гоцалюк нагадав, що саме такий розподіл субвенції розпочався у 2005 році. Луцький міський голова Богдан Шиба додав, що 80% перевезень тролейбусами – це пільговики.
Депутат Андрій Козюра зауважив, що із минулого травневого інциденту висновків зроблено не було, він вказав на нерівномірний розподіл державної субвенції і висловився за зміну системи пільг, адже поки що підприємство не можна зробити рентабельним, тому й потрібна адресна допомога. Тому потрібно забезпечити виплату державної субвенції, яка ще не прийшла, виплатити заробітну плату, створити відповідну комісію.
Наприкінці дискусії депутати почали пропагувати власні політичні сили. Тому луцький очільник попрохав висловлюватися без політики. Зал засідань Луцької міської ради опісля цього буквально зірвався криками «Голосуємо!». Обранець громади Андрій Козюра наголосив на питанні, яке турбує людей, що стоять під стінами Луцькради, - «Коли вони отримують заробітну платню?». Він запропонував послухати людей. Заступник луцького очільника Петро Гоцалюк зауважив, що погоджується із тим, що гроші сьогодні не з’являться, проте це рішення необхідно прийняти.
Луцький керманич наголосив на двох позиціях: перерозподілі субвенції, яка ще поступить, а також на посиленні роботи підприємства. Адже, на думку пана Шиби, кожен день простою коштує Луцькому підприємству електротранспорту 50 тисяч гривень. Також депутати залишили колишній склад комісії, котра має опікуватися цим питанням. У підсумку 38 депутатів підтримали таке рішення.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хохма Показати IP 14 Жовтня 2009 13:42
Шиба перевів стрілки на Грицюка бо Юля не винна. А вчора говорив що з уряду не поступило...
Валя Показати IP 14 Жовтня 2009 13:58
А зауважень Іванюка і Мартинюка не помітили, цікавий підхід

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus