USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – майже сотня підпільних стоматкабінетів

21 Травня 2009 12:54
В обласному центрі розпочала роботу республіканська науково-практична конференція з міжнародною участю «Шляхи розвитку та вдосконалення надання стоматологічної допомоги населенню. Впровадження сучасних інноваційних технологій на регіональному рівні». Про це 21 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Учасників конференції привітали представники влади міста та області. Луцький міський голова Богдан Шиба з позитивного боку охарактеризував роботу Луцької міської стоматологічної поліклініки і побажав успіху учасникам заходу. Заступник градоначальника Анатолій Пархом’юк зазначив, що за 10 років діяльності стоматполікліники їй є чим похвалитися.
 
На думку начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка, новітні технології виходять на перше місце, зокрема й у стоматології. Він поінформував, що вчора делегація області взяла участь у парламентських слуханнях щодо прийняття закону про загальнообов’зкове соціальне медичне страхування.
 
Начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель зазначив, що стоматологія є найбільш затребуваною медичною галуззю і вона потребує технічного переоснащення. За словами медика, лучани вже не бояться відвідути стоматолога, як це було колись. Пан Кошель розповів, що у міській стоматполіклініці вже тричі переоснастили устаткування. При  цьому з бюджету фінансування надходило мізерне. Проте, на переконання головного медика Луцька, цей заклад успішно конкурує з майже сотнею підпільних стоматкабінетів і кількома потужними приватними фірмами. Окрім того, у Луцьку розвинена дитяча стоматологія.
 
Довідково:
 
На конференції присутні представники Волині і Рівненщини, хоча передбачалося, що прибудуть стоматологи з Польщі та Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Травня 2009 13:08
"Майже сотня підпільних стоматкабінетів..." Якщо сотня, значить порахували - то які вони підпільні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus