USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку Сморигін розповідав, як жити без спиртного. ФОТО

15 Липня 2013 16:01
Чому варто жити тверезо? Як не дозволити «зеленому змію» зруйнувати сімейне щастя? Про це розповідали під час профілактично-розважального заходу «Краще тверезе життя». Він організований Волинським православним братством тверезості ім.Іонна Крондтштатського у партнерстві з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки спілки громадських організацій «Молодіжна платформа», Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна», Волинської обласної громадської організації «Твори добро» та відбувався в рамках відзначення 1025-тої річниці Хрещення Київської Русі з благословення митрополита Волинського та Луцького Ніфонта.
Особливий гість заходу «Краще тверезе життя» – хедлайнер команди «ЧП Мінськ», актор, продюсер Євген Сморигін. Під час свого виступу Женя виконав дві вокальні композиції в оригінальній манері – білоруську народну пісню «Купалінка» та «Скажите девушки подруге вашей».
У розважальній програмі також взяли участь талановиті місцеві виконавці, серед яких Оленка Олійник, Світлана Шевчук, Станіслав Романенко, Микола Ющик вихованці Центру творчого розвитку «Територія щастя». Ведучий заходу, редактор та ведучий радіостанції «Луцьк ФМ» Юрій Кльоц під час дійства спілкувався з глядачами та з’ясовував їхні думки щодо можливості жити без спиртного.
– Є таке гарне слов’янське слово «трезвеніє», тобто тверезе мислення і бачення, не спотворене нічим, – сказав голова Волинського православного братства тверезості ім. Іоанна Крондштатського отець Степан Ярема. – Ми проводимо таку акцію вже вдруге, і хочемо показати людям, що відпочивати можна і без спиртного.
Своїми думками щодо тверезого способу життя також поділилася і майстер спорту України міжнародного класу (важка атлетика), учасниця олімпійських ігор в Пекіні 2008, бронзова призерка чемпіонату Європи Надія Миронюк.
Завершився захід виступом призерки фестивалю «Слов’янський базар» Галини Конах, яка виконала пісню «Подаруй любов» разом з вихованкою центру творчого розвитку «Територія щастя» Іванкою Демчук.
***
Довідка Щороку в Україні від алкоголізму помирає близько 40 тисяч (!) людей. 25% випадків це алкогольне отруєння (передозування та алкогольні напої підпільного виготовлення). Ще чверть – це серцеві напади від непомірного споживання спиртного. А інша половина – інші захворювання, нещасні випадки, пов'язані з вживанням алкоголю. Крім того фіксується 25-30% випадків патології новонароджених, причиною яких є вживання алкоголю батьками. За статистикою МОЗ, українські показники дитячого алкоголізму займають перше місце у світі: 40% дітей у віці від 14 до 18 років у нашій країні залежні від алкоголю. Експерти стверджують, що з кожним роком алкоголізм в Україні молодшає.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто так Показати IP 15 Липня 2013 16:13
Побільше б таких розповідей...
Рома до Просто так Показати IP 15 Липня 2013 17:26
... про білого бичка.
Олег Показати IP 15 Липня 2013 17:59
У нас же секулярна держава, панове! З яких це пір держчиновники рука в руку з попами проводять акції?!! Може попи заплатили за піар?
Олександр Показати IP 16 Липня 2013 01:02
Олеже, то хай держава сама щось робить... Не розумію тупих претензій: не робить Церква нічого - погано, щось робить - теж погано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus