USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку бізнес рекламують дев’ятирічні діти, а міліція мовчить

11 Жовтня 2013 16:16
Аби заощадити на оплаті праці, волинський підприємець залучає до роботи неповнолітніх. Причому, він не гребує, навіть тим, що робота в «усіх на очах».

Уже декілька днів у самому центрі Луцька, на вулиці Лесі Українки, малолітні діти роздають перехожим рекламні буклети одного з магазинів цифрової техніки. Як зізнались трударі-чотирикласники, за свою роботу отримують дуже скромний гонорар, - повідомляє ТРК «Аверс».

Двоє школярів близько тижня розносять рекламні флаєри одного з магазинів цифрової техніки. До слова, згідно із законодавством України дітям дозволяється працювати із 16-ти років. Або ж з дозволу батьків із 15-річного віку. Тетяна Дацишина ще в неділю стала випадковим свідком того, як двоє хлопців та дівчинка розносили рекламки центральними вулицями: «А сьогодні я побачила знову, тільки діти вже не 12-14 річні, а дев’ятирічні».

Самі ж школярі розповіли, що роздають листівки уже декілька днів. На роботу йдуть одразу після школи. За годину такої праці отримують готівкою - кожен по 10 гривень. У магазині, який рекламують діти, відмовляються щось пояснювати. З усіма питаннями радять звертатись до директора, якого, звісно, на місці не виявилося. То ж, чи знає він, що за експлуатацію неповнолітніх дітей, згідно з українським законодавством йому світить кримінальна відповідальність, з’ясувати не вдалося.

Перехожі, дивлячись на таку собі промоакцію з використанням дешевої робочої сили, обурюються!
Лучанка Ірина зауважила: «Просто цікаво, хто взагалі цим займається, це експлуатування дитячої праці неповнолітніх, і все-таки, потрібно… Я сумніваюся, що батьки цих дітей знають і потрібно якось повпливати на цю ситуацію».

Тетяна Дацишина з цим питанням, ще в неділю звернулась на гарячу лінію міської ради, проте нічого не змінилось. А реакція дільничного міліціонера взагалі достойна овацій: «Він сказав, що він з 8 років теж працював і він цим займатися не буде!»

Та за іронією долі їй вдалось особисто поспілкуватись з начальником міліції Олександром Терещуком. Він випадково проходив повз малих заробітчан. Тож звернути увагу на це правоохоронцям таки довелось.

Пані Дацишина зазначила: «Він йшов з делегацією, я попросила відреагувати, він сказав, що зараз пришле дільничного, але через годину жодного дільничного не було».

У прес-службі обласного управління міліції повідомили, що про цю ситуацію їм поки нічого невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
igorek Показати IP 11 Жовтня 2013 16:57
В центрі міста діти розпивають алкоголь і курять цигарки - і до цього нема нікому діла. А те що діти вирішили чесно підзаробити - сенсація....
андрiй76 Показати IP 11 Жовтня 2013 22:11
Який же у нас все-таки паршивий народ.Справді,як каже Ігор коли діти смалять цигарки і розпивають алкоголь нікому до них діла немає,а коли замість цього займають свій вільний час неважкою роботою,то треба звернути на це увагу і зробити з цього трагедію.Я у свій час ще за Союзу тільки й"рвався"на літні канікули до баби з дідом у село,щоб піти на роботу,де з9-и ранку до 9-и вечора за 3рублі15коп.горнув зерно на токові з моїми однолітками маючи при цьому10років.І заробивши за літо біля200рублів ходив потім цілий рік радіючи,що не треба клянчити гроші у батьків до наступних канікул...
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2013 00:22
Ну чим же ж так автору "поплохєло"? Своїх дітей точно немає. Так, одні постійно просять гроші в батьків, інші самі їх беруть, деякі й так обходяться. Ці ж вирішили чесно підзаробити. Та це для них така радість побігати по вулиці - погуляти, пороздавати людям папірці, та ще й за це отримати грошики, на які можна втілити свою мрію. Так наслідувати треба такий приклад. Тим дітям треба від імені міськради цінні подарунки подарити, подякувати, що чесно підпрацьовують, а не крадуть, не нищать комунальну власність. Я бачу що з кожним днем в наших людей дах їде все більше і більше!
гепа Показати IP 12 Жовтня 2013 09:53
а коли діти збирають та несуть в школу макулатуру - це теж злочин? ще й у масштабі держави, ще й безоплатно, ще й хтось на цьому заробляє! тьотя, розберіться негайно!
109 Показати IP 12 Жовтня 2013 11:14
Ну чому здійснили налас?Діти хіба на шахті працюють?За дві години такоі роботи гордо забрали чесно зароблені. Хороший спосіб! Голосіть і кличте міліцію,коли вони купують пиво,цигарки,прогулюють уроки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus