USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку буде один з найкращих вокзалів. ФОТО

26 Березня 2012 09:49
Реконструкція луцького залізничного вокзалу обійдеться у понад 20 мільйонів гривень, однак, як запевняють будівельники, у місті буде одна із найкращих станцій на території Рівненської дирекції залізничних перевезень, до якої входить Луцьк.

Про це повідомляє ВолиньPost.

В минулому році на реконструкцію вокзалу в Луцьку використали 1,7 мільйона гривень. Таку ж суму вже витратили і в цьому році. В загальному проектно-кошторисна документація вартує 20,5 мільйона.

Уже встановили 70% вікон, спеціалісти монтують електромережі, тепло- та водопроводи.

Біля вокзалу будуть фотографуватися весільні пари, - залізничник


«Згідно з планами, які прийняті керівництвом Львівської залізниці, це будівництво має закінчитись в червні», - запевнив головний інженер Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці Микола Врочинський.

Також Врочинський розповів, що на будівельні роботи йде майже половина закладених на реконструкцію коштів.

«Луцьк – обласний центр і залізниця зацікавлена в тому, аби вокзал виглядав відповідно. Це буде найсильніший вокзал на території Рівненської дирекції. Найсильніший в архітектурі, по проектних рішеннях, і по новітніх технологіях», - запевняє замовник.

«Те, що молодята біля цього вокзалу фотографуватимуться – це точно. Волинянам соромно не буде за свій вокзал. Вони гордитимуться», - додав він.

Стіни розпише відомий художник

Архітектор Олександр Балан (архітектурно-будівельна компанія «Глорі Плюс»), який розробляв проект вокзалу, розповів, що приміщення вокзалу зсередини облицюють гранітом.

«Там стіні будуть облицьовані гранітом до висоти 2,5 метра, а колони – до висоти 3 метри. Це антивандальні матеріали. Граніт достатньо важко знищити», - розповів архітектор.

Також у планах – розмалювати стіни вокзалу картинами луцької тематики. Втілювати таку ідею повинен волинський художник Олександр Дишко.

«Розпис на стінах – це, власне, те, що має цей вокал відрізняти від рівненського, ковельського та інших вокзалів», - зазначив архітектор.

Буфету, який був, у новенькому вокзалі не буде. За словами Олександра Балана, нині міняється концепція вокзалів. Мовляв, до 2015 року в Україні мають бути потяги, які їздять не більше 4-5 годин.

«Наприклад з Луцька в Харків – за 4-5 годин. Це мають бути швидкісні поїзди. Це концепція розвитку вокзалів. Раніше на вокзалі продавали кип’яток, ночували там люди, чекали. Тепер трохи не так. В лівому крилі передбачено кафетерій, на кшталт таких, як в аеропортах, але такого буфету як там був – не буде», - пояснює він.

На третьому поверсі - мініготель

Перший поверх вокзалу ділитиметься на дві частини. В одній працюватимуть приміські каси, в іншій – міжміські. В середині вокзалу передбачили кіоск з пресою та дорожніми речами.

На другому поверсі має бути повноцінна кімната матері і дитини, пост міліції і каси для іноземців. Третій поверх – мініготель з кімнатами відпочинку. Решта приміщень – для працівників вокзалу.

В підвалах, кажуть, розмістять громадські туалети. До слова, для неповносправних людей вбиральні розмістять в лівому крилі вокзалу на першому поверсі.

Також Олександр Балан зауважив, що реконструюватимуть ще багажне відділення і туалети, які знаходяться на вулиці.

* * *

12 березня під час ефіру на Волинському телебаченні луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв, що окрім нового вокзалу, завершити який повинні вже влітку, лучани зможуть побачити і оновлений Привокзайльний майдан, на якому замінять дорожнє покриття, бруківку, зроблять сучасне освітлення.

Сучасний вигляд:






Проект реконструкції:





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Лучано Показати IP 26 Березня 2012 10:34
Все гарно. Тільки куди ж з цього вокзалу їздитимуть і хто???? В Здолбунів і в Львів нинішніми скотовозами?
Ніна до Лучано Показати IP 26 Березня 2012 15:09
Плату за проезд отныне будет собирать не государство, а шесть ООО - по одной на каждую железную дорогу. Цены поднимаются на 30%. Вагонов нет. Кто будет ездить, куда и за какие шиши с нового вокзала?
тупуюватий Показати IP 26 Березня 2012 10:36
На 5 потягів в добу робити ТАКИЙ вокзал?!; - краще на ті гроші було купити фанери, зробити гороплян та запустити його на ...)))
Виктор Показати IP 26 Березня 2012 10:53
А где навес на перроне???Опять забыли??? Пусть людей поливает дождь,на голову идет снег.Думайте и делайте для людей.........
Наталка до Виктор Показати IP 26 Березня 2012 15:01
від дощу і снігу можна в середині вокзалу сховатись) Ви б ще червоні доріжки попросили...
галина Показати IP 26 Березня 2012 11:17
Гарнючий буде вокзал!!!!!!!!!!
Віталій Показати IP 26 Березня 2012 11:22
Красиво, рекорд супер, круто!
Іван Козолуп Показати IP 26 Березня 2012 12:04
Класно, дуже приємно, що Луцьк оновлюється.
IgorST Показати IP 26 Березня 2012 12:26
Картинкі завжди гарні, та чи вистачить фінансування доробити його до кінця!? Бо десь в Європі в це можна сміло вірити, але ніяк не в Україні-ненці!
юрій Показати IP 26 Березня 2012 12:31
Молодці. Вміємо , якщо захочемо!
Мар’яна Показати IP 26 Березня 2012 12:39
не роблять - погано, роблять - погано... аууу, люди, схаменіться... і це стосується не тільки вокзалу... ясно, що кожному не вгодиш, але ж має бути якась межа.
Хі-хі Показати IP 26 Березня 2012 12:40
Рівненчани будують- а ЖАБА давить, напевне. Бо круть!
Домовичок Показати IP 26 Березня 2012 12:49
Головне щоб не забули по урни для сміття
Наталка Показати IP 26 Березня 2012 13:49
и по граніту знов сковзатись будем..... а так гарно виглядає....
Каріна Показати IP 26 Березня 2012 13:55
смутно віриться, що все так і буде)
Олександр Показати IP 26 Березня 2012 14:15
До кінця цього року роботи в більшості мають завершити, а тепер цікава арифметика: "Реконструкція луцького залізничного вокзалу обійдеться у понад 20 мільйонів гривень" В минулому році на реконструкцію вокзалу в Луцьку використали 1,7 мільйона гривень. Таку ж суму вже витратили і в цьому році." а де решту 16 з гаком млн грн зарито ?
оксана до Олександр Показати IP 26 Березня 2012 16:29
зараз відбуваютсья будівельні роботи, але щ ж попереду внутрішні роботи - ремонт, техніка і все інше. от туди і всі гроші підуть. плюс виготовленння кошторисної документації - не малі гроші.
Олесь Показати IP 26 Березня 2012 14:18
головне, що розпочаль, поламали. Тепер-хош-не хош- мусять закінчити. А при ТАКИХ затратах що небудь вже не проканає. Проеккт гарненький, але це проект. Архітектори постарались. І Дишко - художник не з останніх. Результат- В натурі подивимось. Гірше чим було- навряд можливо. Ну а ЖАБА - хай собі давить!!!!!!
Жорік Показати IP 26 Березня 2012 15:02
З яких це пір той лисий ... став відомим художником!!!
Небайдужий до Жорік Показати IP 26 Березня 2012 16:22
"не роблять - погано, роблять - погано... аууу, люди, схаменіться... і це стосується не тільки вокзалу... ясно, що кожному не вгодиш, але ж має бути якась межа." Отож. Поливати все брудом -ховаючись за ніком у коментах -оце круто! Мер-шмата,архітектори -дурні, Дишко - лисий, вокзал -галімий... і непотрібний взагалі- ПАНОВЕ! Робіте хоч ЩОСЬ! ЗРОБІТЬ- напишіть, намалюйте, побудуйте, зрештою хоч не смітіть та не плюйте по за урну! А то так і житимете в свинорої. Брудні, Ліниві , та всіма незадоволені невдахи. Луцьк насправді змінюється. Помалу. Нетак як хочеться. Приєднуйтесь до ініціатив- Чисте місто, Сапалаєвка... придумайте щось, запропонуйте!! Зробіть! Прийміть участь ! Будьте люьми! А то, соромно читати... Все не так. А як?
зая до Небайдужий Показати IP 26 Березня 2012 21:59
правильно небайдужий молодець а то говорити всі мастаки а робити нах.......нужно скажем дружно
В до Жорік Показати IP 26 Березня 2012 16:35
...то ж відомий волинський художник! ...ми тут всі суперстари, бо один одного знаємо і пліткуємо ...і того для всіх достатньо ;)
гість до В Показати IP 26 Березня 2012 16:51
Вдомий Волинський художник. Контраверсійний. Не всім до смаку. Але його розписи в Кварталі- вдалі , як на мене. Побачимо як вокзал вийде. Добре, погано, але оригінально буде точно. А взагалі живих геніїв не бачат. Канонізують лише як ласти склеїш. Причому найбільш стараються вороги та заздрісники-нездари, гріючись в променях чужої слави.
худрук до гість Показати IP 26 Березня 2012 20:01
НУ Дишко і Геній-явно антоніми. Хоча малювати вміє . Правда всі князі- на одне лице- автопортрети з дзеркала. А страшна тітка в плащі на багатьох полотнах (схожа на смерть)- то певно його муза. Судячи з малюнків інтер"єрів забагато місця йому на стінах вокзалу виділили. Тому спати там вже ніхто не зможе. Моторошно буде. І то користь!
коля до Жорік Показати IP 28 Квітня 2012 11:24
лисим він не був ніколи може не той
Лучанин Показати IP 26 Березня 2012 16:14
Бачу, на проекті залишаться 3 колії. А чому ж тоді не зробити або підземний, або надземний вихід на платформи, щоб раз і назавжди покінчити з питанням переходу колій? Чому не зробити криту платформу, щоб для людей? Щодо буфету та потягів до 5 годин: не зможе ніхто зробити так, щоб потяги прибували в всі міста до 19-00, щоб люди встигли і дістатись куди треба і потрапити до ще відкритих магазинів. Окрім того буфет працював лише вдень, а пасажири можуть чекати і по декілька годин. Знову не для людей? Яким чином буфет пов'язаний з тривалістю подорожі? Окрім того не забувайте, що граніт - гранітом, а "художників" в наш час є більше ніж потрібно. Тому цей весь антивандалізм до одного місця! Треба просто самоповагу мати, тоді і про вандалів говорити не прийдеться.
Пасажир київський Показати IP 26 Березня 2012 17:57
Гарно..., але без НАВІСІВ непрактично буде!
дідо Показати IP 26 Березня 2012 19:50
СВИНЯ В КРУЖЕВАХ.
taras1986 Показати IP 26 Березня 2012 20:12
"Наприклад з Луцька в Харків – за 4-5 годин. Це мають бути швидкісні поїзди." І це має бути до 2015 року! От смішнючі! Панове, якщо ви зробите до Києва за 4-5 годин, то це уже буде серйозно... Про які 5 годин до Харкова може бути мова? ))) Вокзал - це дуже добре, це буде одна із візитівок міста, це перше,що бачать гості міста, коли приїзджають! А всі, хто проти цього - ідіть поригайте чи побігайте, у вас всеодно ніхто нічого не питає, бо таке може нести тільки зависник або ворог всього хорошого в місті!
Зю Показати IP 26 Березня 2012 20:49
ззовні - гарно, а всередині - справжній "філфак")))
З володимира-волинського Показати IP 26 Березня 2012 21:08
Навіщо у тому (апендециті ( Луцьку) щось робити, тим більше за 25 млн. Грн. Вагончика вистачило б. Поізди по принуділовки заходять і час втрачають.
КВАСНА БАНКА Показати IP 26 Березня 2012 21:47
Я НАДІЮСЬ МЕНІ ВИДІЛЯТЬ ВТРАЧЕНЕ МІСЦЕ ПІД ЧАС РЕКОНТРУКЦІЇ
25 млн Показати IP 26 Березня 2012 22:42
Із травня відміняють поїзд Ковель-Чернівці , ще мінус один потяг, кому будуть цей вокзал?
ліберал2 Показати IP 26 Березня 2012 23:55
"В загальному проектно-кошторисна документація вартує 20,5 мільйона" )), сподіваюсь згідно "проектно-кошторисної документації", бо виходить у нас проектанти заробляють більше ТОП менеджерів..)) Проект гарний, але дійсно чи потрібен Луцьку той оновлений вокзал га 3-ри потяги..?
Г. П. Р. В. Показати IP 27 Березня 2012 12:28
Диву даєшся - наскільки різне уявлення лучан про гарне місто. Невже настільки стали заниженими естетичні планки? Тут хтось написав "Луцьк змінюється". Так! Але ж - в який бік! А Небайдужому окремо - підпишіться же своїм повним ім'ям. Ви ж і правий, і правильний. Чого боятися?
Галина Показати IP 27 Березня 2012 14:00
З Володимира-Волинського,таке враження що то за твої особисті гроші робиться... Що за дурне питання "навіщо у Луцьку щось взагалі робити за такі гроші"???? А за які гроші Луцьк має розвиватись чи на твою думку обласний центр взагалі не треба розбудовувати????? Якийсь в тебе коментар як то кажуть "шо нібудь і збоку бантік"....
Привокзальний пацанчік Показати IP 28 Березня 2012 18:37
Проект радує! Нарешті вокзал стане окрасою міста! Ось тільки є великі сумніви, що ті чудові картинки перетворяться в реальність... зокрема привокзальна площа... Яка ж вона убога в нас - ні розмітки, ні дороги, люди туди сюди, машини паркуються де схочуть, хоч по центрі площі. Буде дуже добре, якщо все зроблять як на проекті!
головачук Богдан Показати IP 7 Квітня 2012 16:10
люди я дивуюся вам! ви дивні або....))) Луцьк стає набагато кращим чим був раніше!!! і Романюк нерозкідується словами,як всі його попередникі!! майте повагу до них!! ВІН РОБИТЬ А ВИ ЩО??? ОБ...АЄТЕ тільки! бридко читати ваші коменти!!! ми самі зас...ємо нашу державу!!! так покажіть приклад щоб такого не було і ми гордилися за Україну!!!потрібно розвиватить і оновлювати все!!!
ПАПАРАЦЦІ Показати IP 8 Квітня 2012 19:27
Мдя... весь світ щось нове створює, вражаюче, щоб і через 50 років милувало око...а ми... до цих пір копіюємо.., точніше пробуємо копіювати те, що будували 100 років тому і радіємо з того... Ось цю примітивну імітацію, яку "вирізблять" з пінополістиролу і пофарбують ви називатимете окрасою Луцька? )))
невідомий Показати IP 7 Липня 2012 10:39
ну Ковель - Чернівці не відмінили і не відміняють, а поїзди в Луцьк заходять тому, що з Луцька основна маса людей їде.....а ви що, думали що з Ковеля??)))
Ольга Показати IP 15 Жовтня 2012 13:08
Ура!!! Назло усім злопихателям вокзал вже побудовано. Супер-пупер, хто б що не казав!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus