USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У Луцьку через борги можуть відключити зовнішнє освітлення

14 Липня 2009 17:23
Заборгованість Луцького електротехнічного підприємства «Луцьксвітло» перед ВАТ «Волиньобленерго» становить 117 тисяч гривень. Про це сьогодні, 14 липня, під час селекторної наради стосовно розрахунків за спожиті в області енергоносії та природний газ розповів гендиректор обленерго Анатолій Бурін, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами заступника голови ОДА Василя Дмитрука, найкраще за спожитий природний газ розраховується населення. Натомість найгірше – підприємства теплокомуненергетики, які не заплатили і за половину використаного блакитного палива. Зокрема підприємства ТКЕ спожили газу на 105 мільйонів гривень, однак заплатили лише 49 мільйонів. Найбільшими боржниками є підприємства обласного центру – ДКП «Луцьктепло» (25 мільйонів гривень) та ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» (23 мільйони гривень). Також значний борг обсягом 6,2 мільйона гривень «висить» за «Ковельтепло».
Натомість пан Дмитрук нагадав, що ліміти на газ на новий опалювальний сезон виділять за умови відсутності боргів. Він поцікавився у керівника ДКП «Луцьктепло» Рустама Дячука, чому підприємство донині не передало документи до «Ощадбанку» стосовно кредиту обсягом 23 мільйони гривень. Василь Дмитрук додав, що сьогодні спілкувався із очільником цієї фінустанови, який переконує, що ніяких документів від ДКП ще не отримували. Натомість пан Дячук запевнив, що всі папери вже передані до «Ощадбанку». Зрештою, Василь Дмитрук доручив «Луцьктеплу» та «Ощадбанку» надати офіційну інформацію з цього приводу.
Водночас генеральний директор ВАТ «Волиньобленерго» Анатолій Бурін зізнався, що з початку року погіршився стан розрахунків за спожиту електроенергію. Зокрема упродовж червня борги установ, які фінансуються із держбюджету, зросли на 72 тисячі гривень, установ, які фінансуються із місцевих бюджетів, – на 114 тисяч гривень.
Особливу увагу пан Бурін приділив підприємствам ЖКГ, які також нарощують загальну заборгованість за використану електрику. Зокрема Володимир-Волинський водоканал заборгував уже 350 тисяч гривень, по луцькому ЖКГ заборгованість у червні зросла на 780 тисяч гривень. Наприклад, «Луцькводоканал», який на початку року був винен енергетикам 1,4 мільйона гривень, зараз має повертати уже 2,4 мільйона.
Подібна ситуація і з Луцьким електротехнічним підприємством «Луцьксвітло», яке наразі заборгувало 117 тисяч гривень. Якщо ж цей борг не погасять, то луцькі вулиці вночі можуть опинитися без світла, – зазначив Анатолій Бурін.
Натомість в луцькій мерії борги обіцяють повернути. Начальник відділу з енергозбереження департаменту економіки Луцької міської ради Тарас Яковлев зазначив, що міський голова Богдан Шиба під час апаратної наради в міськвиконкомі вже зробив відповідне доручення.
Довідково:
Станом на 13 липня заборгованість Луцького електротехнічного підприємства по заробітній платі перевищувала 80 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Липня 2009 19:09
"то луцькі вулиці вночі можуть опинитися без світла"-прикольно,зате в нас на вулиці більше тижня ліхтарі світили цілодобово.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus