USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку демонструють внесок Волині у світ

14 Жовтня 2008 11:51
У Волинській державній обласній універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки відкрилася виставка «Волинь і світ», де представлено книги про Волинь. Про це 14 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Виставка складається з чотирьох відділів, кожен з яких розповідає про певні особливості краю та про внесок  волинських діячів у розвиток світового мистецтва. У першій частині «Волинські горизонти» різними мовами світу розповідається про Волинь та про внесок її колишніх та сучасних мешканців у розбудову українських та світових цінностей.
Наступним є «Шлях до істини», де представлено історію життя німців, поляків, чехів та євреїв на Волині від давніх часів і до сьогодення. «Духовне небо Волині» представлено  творчими доробками відомих іноземців, які бували на Волині. Найбільшу у цьому відділі привертає увагу книга Йозефа Жемби «Розповідь про один образ»,  де досліджується відома святиня – ікона Холмської Божої Матері. Також на окремому стенді представлені портрети та вислови відомих людей, які були вихідцями з Волині або відвідували її. Наприклад такі відомі особи, як Болеслав Прус, Тадеуш Костюшко та Джон Рід.
Загалом на виставці представлено 32 книги. За словами завідуючої відділу документів іноземними мовами бібліотеки Ольги Кириченко, проблемою є відсутність архівних документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus