USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку допомагатимуть бездомним знайти роботу?

15 Грудня 2008 18:32
Луцька міськрада розгляне програму адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених із місць позбавлення волі на 2009-2010 роки. Про це йшлося сьогодні, 15 грудня, під час засідання постійної депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповіла заступник директора департаменту соціальної політики мерії Ірина Дехтяр, за минулі кілька років до департаменту за допомогою почали звертатися люди з проханням допомогти виробити паспорт чи знайти роботу. Мова йде не про тих, «класичних» бомжів, а про бездомних, – пояснила пані Дехтяр.
Вона додала, що ці люди – і не безпритульні, адже в останніх є помешкання, просто з різних причин вони не можуть жити за місцем реєстрації.
Натомість у рамках програми адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених із місць позбавлення волі на 2009-2010 роки допомагатимуть людям, які з певних причин не мають житла і тому не можуть знайти роботу.
Зокрема планується, що оголосять конкурс соціальних проектів між благодійними чи релігійними організаціями, визначивши пріоритети. Очевидно, що серед пріоритетів буде допомога у виробленні паспорта і працевлаштуванні бездомних.
Проекти фінансуватимуть з міського бюджету лише на 75%, а чверть потрібних коштів громадським організаціям доведеться викласти із власної кишені. Загалом на програму потрібно 104 тисячі гривень, – розповіли розробники.
Голова депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства Лариса Духневич зазначила, що фінансування повинно бути адресним. Члени комісії з нею погодилися і підтримали програму із запропонованою зміною.
Остаточне слово тепер – за сесією міськради 23 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus