USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку дитсадок перетворився на «паб» та «прохідний двір».ФОТО

12 Листопада 2013 15:40
На території одного з дитячих садочків Луцька, у занедбаних павільйонах та на іржавих гойдалках, полюбляє випивати молодь, а бабусі обривають калину на продаж.

Дошкільний навчальний заклад №21 «Мальвіна» знаходиться між вулицями Гречана та Гнідавська. Він, так би мовити, сполучає райони Гнідаву та ЛПЗ.

Щоб мешканцям прилеглих вулиць полегшити пересування цією територією, ворота ДНЗ ніколи не закривають, а для більшої зручності хтось навіть зробив дірку у паркані.




За таких умов дошкільний заклад перетворився на прохідний двір, а сама територія садочка стала для молоді місцем розпивання спиртних напоїв.




Нетверезі компанії

Дитсадок можна умовно поділити на дві частини – одна із красивими дитячими майданчиками, клумбами та більш-менш хорошим асфальтом;




на іншій декілька лавок, занедбані гойдалки для дітей та асфальт, який не змінювали ще з часів «Царя Гороха».






Якщо у першому випадку територія дитсадка придатна для прийому та виховання малечі, то інша – це місце зустрічі молоді для куріння, розпивання спиртних напоїв, постійних криків, які заважають спати дітлахам. Після таких гулянь на майданчиках залишається безліч пляшок від пива, слабоалкогольних напоїв, газованої води, пачок від цигарок, папірців та іншого сміття.




Про бабусю і калину на продаж

На території ДНЗ ростуть різноманітні дерева – груші, яблуні, калина, горіх. Але чомусь багато людей думає, що зелені насадження – це власність не, дитсадка, а їхня. Бо з якою охотою дорослі жінки та чоловіки нищать дерева, ламають гілки та зривають плоди! Напевно найбешкетливіші діти позаздрили б цьому вмінню дорослих.



«На території садочка росте калина. Я не раз помічала, як до неї приходить жіночка і рве ще не зовсім спілі грона. Одного разу я не витримала і зробила жінці зауваження. Сказала, що скільки можна обривати те деревце. Вже й гілки добре поламала. А жінка, навіть мене не слухала, «гребла» калину в дві величезні торби. Коли закінчила роботу і на дереві вже майже нічого не лишилося, сказала, що йде на базар продавати урожай. Від таких слів у мене відняло мову. Невже жіночка не розуміє, що, по-перше, нищить майно садка, а, по-друге, задля власної наживи залишає діток без ліків», - розповіла сторож «Мальвіни».
З її слів, люди зовсім не реагують на будь-які зауваження, а спокійно нищать майно дошкільного закладу, ніби воно їхнє власне.

Гойдалки

У садку є гойдалки та павільйони, які вже «відслужили» своє. Одні від «старості», інші - від рук охочих щось зламати та скрутити. Чомусь ніхто з працівників дитсадка не думає забрати цей металобрухт із майданчиків. Адже туди часто приходять гратися діти. Хтось може травмуватися. Тим паче малеча, розважаючись, залазить на дахи старих павільйонів і стрибає з них. Хто на траву, а хто і на асфальт.
Не так давно в дитсадку встановили і новенькі атракціони. Однак в гарному стані вони пробули не довго. Молодь, влаштовуючи свої гуляння, поламала не одну гойдалку. В цьому випадку, можна зрозуміти і працівників дитсадка, які не піклуються про ремонт цих атракціонів. Мовляв, навіщо лагодити, якщо хтось знову їх зламає. І в цьому вони праві!




Асфальт, освітлення

Асфальтне покриття не мінялося, напевно, з часів заснування ДНЗ. Величезні ями на алейках, так і норовлять «зламати» комусь ногу. Де не де видніються латки. В дощову погоду, у ямах збирається вода. Оминути, яку буває досить складно.




Ліхтарі освітлюють територію дитячого садка. Однак багато людей змушені ходити з ліхтариками. Адже не хочуть втрапити в яму і пошкодити собі ноги. Варто додати, що деякі діти освітлюють дорогу мобільними телефонами. А це може призвести до того, що хтось поцупить пристрій. Адже для зловмисника простіше - простого підійти до школяра початкових класів на неосвітленій частині ДНЗ і забрати телефон. Зважаючи на те, що, зазвичай, у вечірню пору майданчики садка «окуповує» іноді нетвереза, молодь.

Більшість дитсадків у Луцьку знаходяться на закритій території. Втрапити туди досить важко, бо їх охороняють. Там існують свої проблеми. Але впевнена, що майно в таких закладах нищать менше, смітять теж лише діти, а не чужі люди, спиртних напоїв у вечірній час там не розпивають і вночі ніхто не влаштовує «шабашів» із криками та гаміром. Однак, чимало ДНЗ, схожих на «Мальвіну». Дитячий садок – повинен бути для малечі, а не для по сторонніх. Дитина повинна відчувати себе захищеною на території ДНЗ, а батьки впевненими, що з їхнім чадом, під час перебування на прогулянці, нічого не трапиться.















Підготувала Наталія БОНДАРУК
ФОТО Вікторії СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Ніна Показати IP 12 Листопада 2013 16:05
непорядок. Треба за цим теж слідкувати. А де молоді діватись і чим зайнятись. От і випивають, немає зайнятості
з гнідави Показати IP 12 Листопада 2013 18:27
на сходи міської ради 200 тисяч з міського бюджету виділили, а на благоустрій хоча б одного садочка в рік звичайно в казні міста немає.От такі господарники у нас при владі.
OTTO Показати IP 12 Листопада 2013 19:44
О, Баженьку, таки знайшовся і в Луцьку заклад дитсадочковий, де таке !!!! відбувається. НЄГОДЯЇ. Треба терміново локалізувати, щоб до інших не добрались. А, то уявляєте?, ще до шкільних майданчиків доберуться?. А міліції то у нас обмаль !!!, СТРОчно, в мавзолей, лєніну: "НАБРАТИ ЩЕ ТИСЯЧ ДЦЯТЬ НА ОХОРОНУ ПОРЯДКУ, (ну товаріщь лєнін, пойміте, всі ж дачі партєйців охраня. а тута нрід барзєє... ну тра... плізяка вам...)
Лікар Показати IP 12 Листопада 2013 21:01
У Вас температура? Коли останній раз її міряли?
Грей до Лікар Показати IP 12 Листопада 2013 22:29
тролінгу нерозумієте? ;) ☺
Грей Показати IP 12 Листопада 2013 22:28
я в шоці, не думав, що в нашому "монте-карло" є ще такі "шокуючі" заклади! а бабулі за таке - пожизнєнно!☻☻☻
яяяя Показати IP 12 Листопада 2013 22:29
Так, обговорювати та фотографувати ми вміемо....так як що все так просто візьміть поставте величезній кірпічний забор, щоб діти були в безпеці, поставте охорону біля воріт, за свій кошт ще каруселей малечі прикупіть і все буде добре. Наша молодь, в томі числі і я(у молодості),розпивали і будуть розпивати спитні напої у дитсадках і нічого Ви їм не зробите! А полізите то ще по голові можите получити, отака у нас тепер молодь!
яяяя Показати IP 12 Листопада 2013 22:30
так і бабулі шо...по голові дати?..так ще загнеться....хіба біля калини теж забор поставити в 2 метри!!!!!!!!!!
smelnyk Показати IP 13 Листопада 2013 00:52
На щастя моя дитина останній рік туди ходить. До речі в спец групу для дітей з вадами зору, і щодня приходиться нам міряти оті ями, часто наповнені водою. До слова, зі сторони входу до спецгруп доріжки чи не в найгіршому стані. Туди ходять не тільки слабозорі діти, а й з іншими фізичними вадами. Якщо ти ще не інвалід, ласкаво просимо до нашого дитсадка! Взагалі район ДПЗ мабуть найтемніший район Луцька. Кажуть: "де темно - там приємно", я за чотири роки щось невідчув, до слова, ми живемо на 40-му кв. тут хочаб рівніша дорога, якщо не брати до уваги перехрестя вулиць Конякіна та Гордіюк, тут ДПЗ "віддихає".
ОЛЬГА Показати IP 13 Листопада 2013 13:41
Мої шановні, любі, милі друзі!!! Перш ніж ми когось почнемо на плаху відправлятити, дамо відповідь на одне "А в якій державі ми живемо?". Порядку ніде немає і не лише тому, що нам не пощастило, а й тому що ми не хочемо його самі навести. Що коментаторам забороняє організувати "громадську дружину" і оберігати садочки від такого глуму. так ліпше сказати "нехай інші". Знаючи життя садка з середини, моя доня тут виховується, я готова пам'ятник нерукотворний створити його працівникам., які в умовах сьогодення піклуються, виховують,доглядають дітей. А ці "неприємності" через брак фінансування. Чи хтось думає, що держава утримує садки?????????????????????????? ВОНА плотить мізерну зарплату працівникам, а решта "я не я і хата не моя". будь-який навчальний заклад нашого міста - це комунальна власність. Давайте змусимо їх чухати... P.S. А самим слабо розібратись з п'яними компаніями вночі... , чи сторожі-пенсіонери - камікадзе??? Працюймо разом на благо всіх.
МАМА Показати IP 13 Листопада 2013 14:38
я ТАМ ПОСТІЙНО ГУЛЯЮ ЗІ СВОЄЮ ДОНЕЧКОЮ,ХОЧ У ЦЕЙ САДОЧОК НЕ ХОДИМО.ТАМ СПОКІЙНО, ВІД МАШИН ПОДАЛЬШЕ.а СВИНЯЧИМО МИ САМІ.тОМУ, ЩО ВЖЕ ПЕРЕСТАЄМО ЗВАТИСЯ ЛЮДЬМИ. тАМ СТОЯТЬ КОНТЕЙНЕРИ ЗІ СМІТТЯМ, ПОСИДЬ, НУ ВИПИЙ ЦЕ ПИВО,АЛЕ Ж ВИКИНЬ У СМІТТЯ.тА НІ СВИНІ НАТУРАЛЬНІ.мИ ЗАЖДИ ПРИБИРАЄМО ПІСЛЯ І СЕБЕ І НАВІТЬ ПІСЛЯ КОГОСЬ ДРУГОГО.а ЦЯ БАБАКА ЖИВЕ НАВПРОТИ,ДІЙСНО НАГЛЕ СТВОРІННЯ, ТАМ НЕ ТІЛЬКИ КАЛИНУ РВЕ, А Й КУРИ СВОЇ ПАСЕ.Я Б ЇЇ ТОЧНО ЗВІДТИ ВИПЕРЛА ПОГАНОЮ МІТЛОЮ.А МОЛОДІ НЕМА ДЕ ДІТИСЯ, КУДИ ВОНА ПІДЕ В БАРИ ТАМ НЕМА ГРОШЕЙ ,ЯКІ ТАМ ЦІНИ.АЛЕ, БУЛИ Б ВОНИ ПРОСТО ЛЮДЬМИ.хТО ДАСТЬ ГРОШІ НА ЗАБОР, ТРЕБА,ЩОБ ТІЛЬКИ БАТЬКИ СКИДАЛИСЯ,НІХТО НІЧОГО НЕ ДАЄ. тКА ЖОРСТОКА РЕАЛЬНА НАША ДІЙСНІСТЬ.МИ НІХТО І ЗВАТЬ НАС НІКАК.ВСЕ В РУКАХ ВОРЮГ І БАНДИТІВ.сКОРО НАС ВИЖЕНУТЬ ЗІ СВОЇХ КВАРТИР БО ПЕНСІЇ І ЗАРПЛАТИ НЕ ВИСТАЧИТЬ ЗАПЛАТИТИ ЗА КВАРТИРУ.цЕ НІКОГО НЕ ХВИЛЮЄ.вЧІТЬСЯ ЖИТИ, ЯК ВОНИ
Бабуся Показати IP 14 Листопада 2013 16:28
В цьому дошкільному закладі є керівництво? Зарплата завідуючої дитсадком мінімум 5 тисяч гривень. Не та вже й мала - ці гроші треба відробляти. А навіщо посада сторожа в садку, якщо він не може навіть зауваження дати чи викликати міліцію. То доцільніше було б зарплату сторожа спрямувати на благоустрій - кожен місяць як мінімум 1 тис грн. А ще проконтролюйте благодійні внески, батьківські внески - як їх використали. В основному використовують на подарунки вихователям, завідуючій, начальницям з відділу освіти і на прийоми до кожного свята. Це всім відомо.
Анонім до Бабуся Показати IP 15 Листопада 2013 19:08
Ви так сміло говорите про сторожа. Підіть і поробіть там, дайте зауваження банді хлопців, які сидять на території садочка. Одного вже так побили...
.. Показати IP 14 Листопада 2013 23:38
СИЛКА З ЛЕЩЕНКО на день вчителя збирали чималі гроші на фуршет який відбувся після урочистої частини.Крім того багатьом завідуючим було дано завдання приготувати певне блюдо на свято.ТАКих продуктів у садок не завозять тож гроші були взяті...
кеша Показати IP 18 Листопада 2013 09:38
Взагалі, повнолітніх лобуряк, які там соваються, потрібно було б притягати до якоїсь відповідальності, щоб знали своє місце, і не лізли в дитячий заклад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus