USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку контролюватимуть якість бензину на автозаправках. ВІДЕО

19 Вересня 2008 16:02
Рівень забрудненості повітря у Луцьку перевищує середні показники по Україні, – повідомляє 19 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Враховуючі такі негативні факти екологічного стану міста, Луцькою міською радою, а саме відділом екології Луцької міськради, організували та сьогодні розпочали акцію «Чисте повітря», яка триватиме рівно місяць.
 
Презентацію акції провели на ВАТ «Волинь-Авто», де генеральний директор підприємства Юрій Королюк розповів про лінію перевірки технічного стану автомобіля. За його словами, саме справність авто впливає на кількість шкідливих викидів у атмосферу через вихлопні гази. «Як працюють гальма, підвіска, як рухається автомобіль – це все впливає на роботу двигуна та його систему вихлопу відпрацьованих газів», – зауважив пан Королюк.
 
Також, згідно з програмою акції «Чисте повітря» та наказу Луцького міського голови, на десяти вулицях міста встановлять пункти, де проводитимуть заміри викидів вихлопних газів. Наразі, як зазначив начальник відділу екології Борис Сорока, найбільше страждає повітря Рівненської вулиці, проспекту Перемоги (район школи №5) та завокзального ринку.
 
Начальник відділу екології запропонував проводити контроль за нафтовою продукцією, яка реалізується у Луцьку. Як поскаржився під час наради, яка відбулась з нагоди старту акції «Чисте повітря», один із перевізників, незалежно від того, що автомобіль повністю новий і перебуває в експлуатації лише один рік, покази рівня вихлопних газів перевищують норму. На його думку, виною цьому є саме неякісне пальне.
 
Однак і сама перевірка автомобілів луцьких підприємств на рівень забруднення, за словами начальника обласного управління захисту прав споживачів Геннадія Кожевнікова, є всього лиш фікцією та способом заробітку грошей. Як він зазначив, ці показники можливо вимірювати лише тахометром. А через його високу ціну на Волині таких приладів ще немає і не скоро з’являться.
 
Борис Сорока під час наради запропонував також і шляхи покращення екологічної ситуації міста. На його думку варто звернути більше уваги озелененню Луцька, оскільки саме дерева є чи не найкращими фільтрами повітря. А також, вважає начальник відділу екології, варто збільшити відсоток маршрутного транспорту на користь тролейбусів. За словами Бориса Сороки, цього року закупили сім одиниць електротранспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus