USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку можливий «другий Дніпропетровськ», - голова профспілки «Волиньгазу»

29 Липня 2008 15:25
Під час прес-конференції 29 липня голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя та кеівник профкому цього підприємства Марія Долгова розповіли про кадрові проблеми газової галузі і їх можливі наслідки. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як стверджує керівник «Волиньгазу», через те, що тариф на послуги з розподілу та постачання газу не переглядався з 2007 року, заробітна плата газовиків є порівняно низькою – в середньому біля 1300 гривень. Внаслідок цього, з початку року звільнилося 143 кваліфіковані працівники, котрі, як правило, переходять у комерційні підприємства, де рівень оплати праці на порядок вищий.
Зараз у ВАТ «Волиньгаз» «недобір кадрів» - там працює 1869 працівників при нормативній кількості близько трьох тисяч. Особливо гострою є потреба у газоелектрозварювальниках та слюсарях. Що стосується останніх, то газопостачання на Волині забезпечене ними менше, ніж на третину.
Це, на думку волинських газовиків, сприяє «різкому зростанню ймовірності аварії в газових мережах», котрих нараховується у області близько 6 тисяч кілометрів. За припущенням голови професійного комітету «Волиньгазу» Марії Долгової, попри те, що стан газопрововодів у нас задовільний, «другий Дніпропетровськ у Луцьку можливий».
Довідково:
Середня зарплата на Волині становить 1,3 тисячі гривень.
13 жовтня 2007 року у Дніпропетровську стався вибух побутового газу, внаслідок якого 10-поверховий будинок був зруйнований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus