USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку можна простежити, як міськрада йшла до незалежності. ФОТО

21 Серпня 2009 12:40
В обласному центрі Волині у приміщенні Державного архіву області презентували виставку архівних документів «Шляхом незалежності». До уваги відвідувачів 60 ксерокопій, 10 фото та 14 друкованих видань. Діятиме експозиція до кінця вересня. Про це 21 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Виставка присвячена Дню Прапора, 20-річчю НРУ та Дню незалежності України, – розповіла начальник відділу інформації та використання документів Державного архіву Волинської області Антоніна Кравчук. Тут можна побачити події у Луцьку 89-90-х років, пікети, документи, видані Луцькою міською радою. Є також матеріали, надані центральними архівами держави, на яких відображена акція голодування студентів біля Софіївського Собору, мітинг біля ВРУ.
Також є рішення міської ради щодо спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі.  За словами пані Кравчук, спершу монумент мав бути споруджений поблизу школи №4, але потім його вирішили поставити біля нинішнього ВНУ імені Лесі Українки.
До уваги відвідувачів є стенди, присвячені діяльності президентів України Леоніда Кравчука, який стояв у витоків незалежності, Леоніда Кучми, з яким пов’язують прийняття Конституції, Віктора Ющенка і Помаранчевої революції.
Окрім того, представлено низку документів на яких відображено становлення державності на теренах Волині, діяльності НРУ. До речі, цю виставку ще поповнюватимуть іншими документами, спогадами очевидців.
Усього для відвідувачів представлено 60 ксерокопій, 10 фото та 14 друкованих видань, – сказала заступник директора архіву Марія Багнюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus