USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку не вистачає світлофорів, - ДАІ

28 Квітня 2011 17:10
У Луцьку не вистачає світлофорів, дорожніх знаків та транспортних розв’язок.

Про це 28 квітня йшлося під час засідання постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.

За словами начальника Управління ДАІ УМВС у Волинській області Володимира Поліщука питання вдосконалення організації дорожнього руху в обласному центрі потребують негайного вирішення, особливо в центральній частині міста.

«У Луцьку відсутня комплексна схема організації дорожнього руху, не впроваджується автоматизована система керування дорожнім рухом, фактично не проводиться реконструкція з розширення проїзної частини», - розповів Володимир Поліщук.

В необхідності будівництва транспортних розв’язок переконаний і заступник начальника УДАІ в області Володимир Пемпко. Він зауважив, що це значно полегшить проблему у місті із заторами.

«Потрібно облаштувати розв’язки, об’їзну дорогу біля Луцька, північний і західний напрямки, тобто щоб можна було об’їздити місто з Володимирської і Львівської», - переконаний міліціонер.

Серед заходів, які пропонують «даішники» профінансувати обласній раді, будівництво світлофорів на перехрестях вулиць Набережна, Стрілецька і Ківерцівська, вулиць Дубнівська-Карпенка-Карого, проспекту Перемоги-Грибоєдова. Також заміна дорожніх знаків та своєчасне нанесення дорожньої розмітки, будівництво тротуарів вдовж доріг.

Проте над усуненням цих недоліків ніхто практично не працює, адже, як зазначив начальник УДАІ, Регіональну програму розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2008-2012 роки депутати прийняли ще три роки тому, однак й досі на її реалізацію з місцевого бюджету не було виділено ніяких коштів.

«У Луцьку вже давно стало стільки машин, що у час-пік, особливо вранці та в обід маємо довжелезні затори. От, наприклад, є у нас міст через Стир, то зробити другий, аби машини рухалися в односторонньому порядку. Одні – туди, інші – сюди», - запропонував депутат обласної ради Василь Пацентій.

«Регіонал» Петро Пронь також нарікає на постійний потік студентів біля кінотеатру «Промінь» та на вулиці Винниченка, які вранці йдуть на пари і переходять дорогу на пішохідному безперебійним потоком.

«Вранці і ввечері студентство валить, валить і валить через цей пішохід. От і черга складається, аж до Сапалаївки. То може там поставити світлофор. Потрібно давати приписи міській владі», - запропонував Пронь.

Депутати розуміють, що за відсутності фінансування зрушити проблему з місця не вдасться, тому просять керівництво УДАІ подати свої конкретні пропозиції до облради. Відтак їх вони обіцяють розглянути та щось таки з ними зробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
OlegJM Показати IP 28 Квітня 2011 17:52
Пронь!!!!!! Відремонтуй дорогу до себе в двір(мешканець).
ТАНЯ Показати IP 28 Квітня 2011 19:34
ПОСТАВТЕ СВІТЛОФОР білі кінотеатру Промінь а то проїзд через цей перехід виливається в 10хвилине стояння-і споглядання на студентів ВДУ
Hunter до ТАНЯ Показати IP 28 Квітня 2011 22:09
СТУДЕНТОК ВДУ!!!!!!!!!!!!!!
Оксана Показати IP 28 Квітня 2011 22:15
Пропоную зібрати гроші з громади на встановлення світлофору біля кінотеатру " Промінь". Водії страждають, а влада веде порожні балачки.
небайдужа Показати IP 28 Квітня 2011 23:59
і не тільки! жодного смітника на деяких вуличках!
Коста Показати IP 29 Квітня 2011 08:39
Я там никого не пропускаю, кроме студенток! )) Так что меня это не напрягает!
Romka Показати IP 29 Квітня 2011 09:20
Світлофор це гарні ідея, ще краща - підземний перехід. Але якби у населення була повага, культура та виховання такого б питання не постало. Всі йдуть гуськом один за одним. От сьогодні - підійшла дівчина і навіть не дивлячись в сторону дороги почесала по переходу. і її одну змушені всі пропускати поки вона дійшла до середини дороги хтось ще підбіг... Певне мало хто бував у більших містах де є взаємоповага між водіями та пішоходами, а може їх там навчили переходити дорогу... зранку, коли пішоходів багато можна і зачекати 30 секунд перед дорогою коли збереться невелика группа і переходити всім разом - це є культура переходу та поваги. Та навіть коли встановлять світлофор - будуть всеодно як телята блукати. Приклад: світлофор біля ЦУМу. Часто певне бачили як з сторони Б.Хмельницького машини вже стоять а з сторони Волі ще їдуть і виходить пішохід на дорогу перешкоджаючи руху авто. пішохід махає що вже тобі червоний. Алеж пішоходу теж ще червоний! Чого ти йдеш? І багато хто вважає що світлофор зломаний - ні. Просто з Волі більший рух + виїзд з Паркової і ділянка між сфітлофорами Волі-Паркова та ЦУМ мала і для того щоб розгрузити рух - передбачена затримка в 5 секунд. Але не в технічній стороні питання питання у взаємоповазі, уважності, та культурі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus