USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку поглумилися над пам’ятником Лесі Українці. ФОТО

15 Червня 2009 18:01
У Луцьку вчинено акт вандалізму над пам’ятником Лесі Українці, розташованим у Центральному парку культури і відпочинку. Про це 15 червня повідомляють «Волинські Новини».
 
Власне, акт вандалізму скоєно, ймовірно, сьогодні вночі. Невідомі зловмисники розвернули пам’ятник славетній краянці спиною до центральної алеї парку.
 
Окрім того, деякого ушкодження зазнав і монумент. Невідомі зловмисники пошкодили руку скульптури, очевидно, при розвертанні пам’ятника.
 
Можливо, до такого кроку невідомих вандалів спонукав занехаяний басейн біля підніжжя пам’ятника.
 
Довідково: 
 
Пам’ятник (скульптор Лев Муравін, архітектор Ростислав Метельницький) встановлений у 1964 році в Старому місті, біля Хрестовоздвиженської церкви, а площу Братський міст перейменували на площу Лесі Українки.
 
У 1966 році пам’ятник перенесений до міського парку культури і відпочинку і був встановлений на центральній алеї. Заново відкритий на честь 95-ї річниці від дня народження Лесі Українки. Площі повернули попередню назву, а парк назвали ім’я Лесі Українки. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 15 Червня 2009 18:16
бикота що тут скажеш
Місько Показати IP 15 Червня 2009 18:17
її розвертають кожен рік, постійно. Може, варто Леську так і залишити, с-пиною до народу, аби невідомі вандали, вчергове її розвертаючи, зробили добре діло?
Анонім Показати IP 16 Червня 2009 09:38
То еще ничего, вот датские придурки регулярно отрезают голову андерсеновской Русалочке, уже три раза отрезали. Удивляюсь долготерпению датских властей. В Питере уже два раза восстанавливали памятник Чижику-Пыжику на Фонтанке: сказали, украдут третий раз, не будут больше восстанавливать. Я тот памятник видела, - бронзовая пташка на полочке под мостом, фиг его знает, как они его достают, разве что из-под воды
Вінстон Показати IP 16 Червня 2009 09:44
А коли у нас буде стояти пам'ятник Тимошенко?
Мандрівник Показати IP 16 Червня 2009 10:29
Да-а-а! Леся Українка і Чижик-Пижик! Незрівнянне порівняння! Тоді про що говорити...
Анонім Показати IP 16 Червня 2009 13:13
При чем здесь сравнение? Я о том, что дебилов "сила есть - ума не надо" в мире много :))) Некоторые из них - Путешественники :)))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus